Napisano 6 Styczeń 200322 l Witam:) mam pytanko czy brazil chodzi pod winda 98 albo milenium? obecnie pracuje na XP ale zzera mi duzo pamieci i gdy robie cosik w maxiku to na maxiora mi muli...:(:(i chce w najblizszym czasie zrobic formata i zainstalowac jakis inny systemik ale gdzies czytalem ze pod 98 brazil nei chodzi :( a jak z final renderem? moze jest lepszy od brazila albo porownywalny a chodzi pod 98? prosze o pomoc:D z gory dzienx za odpowiedz :) -pozdrawiam Barył
Napisano 6 Styczeń 200322 l Jak ustawisz dobrze Win XP to będzie chodził szybciej niż 98 - sam byłem co do tego sceptykiem, ale jak przetestowałem to okazało się, że WinXP jest NIEZASTĄPIONY! :-)))
Napisano 6 Styczeń 200322 l i FR i Brazil (podobno) chodzą pod 98/me. Ale napewno gorzej (niestablnie) niz pod 2000/NT/XP. Albozostań z XP albo zmień na 2000, napewno zmiana na 98/me nie jest dobrym pomysłem.
Napisano 6 Styczeń 200322 l Autor dzienx za odpowiedz :) M@ti o jakich ustawieniach mowisz? przedstawie jak sprawa wyglada mam kompa: procek Athlon 1,7+Gh G-force2Mx400 64Mb no i najwiekszymankament mego kompa...128 DDRAM :( a narazie nie mam kasy na ram i kaszana qrde jestem poczatkujacy a wiec nie robie czegos wywalonego w 3 robie sobie robota i zeby cokolwiek wyrenderowac musialem wyrzucic jego nogi bo inaczej jak chcialem renderowac to motal w 3 i sie max wylaczal :(:( teraz gdy chcialem wyrenderowac robta bez nog czyli glowa korpus i rece to tez tak zaczal motac ze dupa :( idzie sie zalamac bo chcialem cala scenke zrobic :( a tu nawet nie moge go w calosci wyrenderowac nie mowiac o szczegolach i texturach :(:( renderuje brazilem czy to ma jakis wplyw? juz mnei niezly nerw bierze heh dlatego chce przeinstalowac system bo chyba xp zzera duzo pamieci :( jak macie jakis pomysl tosuper git bo ja juz jestem na skraju zalamania nerwowego ;) z gory dzienx wielkie za pomoc :)
Napisano 6 Styczeń 200322 l Autor to renderowalo mi sie ok godziny i konca nie bylo widac :( heh a wiec o przylaczeniu nog ,dorobieniu szczegolow narzuceniu textur, dorobieniu 2 postaci i otoczenia nie moge nawet marzyc :( nie mowiac o swiatlach..... jaki dol...
Napisano 6 Styczeń 200322 l Możesz pokazać jakie dałeś ustawienie przy renderingu? coś mi tu nie pasuje... żeby aż godzine...
Napisano 7 Styczeń 200322 l Autor ok oto 2 screeny ustawien brazila :) ale ni tylko przy renderowaniu zamula przy samym robieniu w maxie tyz i to jak :( dzis mnie taki maxymalny nerw wzial ze sobie krzyczalem na glos hehe :) i jak wylaczam maxa to musze kompa zerstartowac bo inaczej komp zamula :( pewnie to wszystko wina malej ilosci ram... heh ten post powinien raczej byc w dziale pomoc :) nei wiem dlaczego tak mi muli :(
Napisano 7 Styczeń 200322 l Autor maly blad w poprzednim screenie a mianowicie w image sampling mialem zaznaczone P3 i kolejny screen
Napisano 7 Styczeń 200322 l ustawienia są ok, więc problem stanowi coś innego, pamięci mało ale ta scenka wygląda na bardzo prostą
Napisano 7 Styczeń 200322 l Autor moze poprostu system mi siada...i jak tu sie uczyc i cokolwiek robic jak mi przy takim czyms mota :( czeba zaczac zbierac kase na ram i zrobic chyba formata heh:P
Napisano 7 Styczeń 200322 l DAJ VIew rate na 5... zupełnie nie wiem po co dajesz 15... przy tym takim co renderowałeś powinno dla testów wystarczyć 5... a nawet mniej :P dopiero później by sie pasowało obydwa wartości zmienić... w przypadku gdybyś dał teksturki spokojnie możesz próbować na 5 gdyż nie doskonałosci właśnie maskują teksturki.... Shade rate, min daj na 0... to tyle co moge poradzić nie wiem czy pomoże.... cio dio ramu faktycznei masz mało... nio a system tio niewiem bo nie pracowałem na xp... osobiście mam łin 2000
Napisano 7 Styczeń 200322 l cio dio area light to nie wiem... bo niemam brazila 1, znaczy nie działa mi bo nie zainstalowałem jeszcze maxa 4... pracuje pod 3 :P dlatego że wcześniej nie mogłem się nowszego dorobić... pozatym tego area light tio nie moge sie nigdzie u ciebie na renderze doszukać! hm... :)
Napisano 7 Styczeń 200322 l Autor dzienx Scorpi za rade :) napewno skorzstam ale to jutro bo dzis idew kimke :P a lighta wyrzucilem bo sie renderowac wogole nei chcialo zaczac :| takie gowienko nie chce sie wyrenderowac heh beka :)
Napisano 7 Styczeń 200322 l Niema za co :) a jeszcze takie pytanko... ile masz przeznaczone na dysk wirtualny???
Napisano 7 Styczeń 200322 l a jeszcze jedno.... tam pisało że masz Athlon... ja kiedyś miałem Athlon xp 1800 znaczy nadal jest w kompie mego tatka niom i tego... po dosłownie 5 sekudnach renderingu zawiesza sie na amen... tak samo przy innych operacjach... bywa że zostawi się go na półgodziny samego... nic nie robi i sie przychodzi i dupa okazuje że z nie wiadomo jakiego poowdu sie zawiesza.. no nie wiem... podobno to zależy od chłodzenia i od łożyska.... bo przecież w końcu renderowali na atchlonie przy pomocy brazila kilka miliardów scianek niom nie??? i jakoś sie nie zawieszał :P a my tu tyle kasy wydaliśmy i dupa.... nie dało sie nic robić... chlip przykre... niom ale tamten komp naszczęście nie obciążam renderingami już tylko ten mój :)
Napisano 7 Styczeń 200322 l TERAZ TY WZAMIAN POWIEDZ MI jak sie ustawia te teksty na dole!!!! :) te takie no ty cos masz np z tą wyobraźnią... wpisywałem we wszystkie pola i nie działa... czy to trzeba w jakąś klamerke obtoczyć czy co? gdzie to trzeba wpisać!!! PLEASE o pomoc :(
Napisano 8 Styczeń 200322 l Autor heh :) moze cosik mam z wiatraczkiem moja dziewczyna ma idetycznego kompa i musiala wiatraczek wymienic :) troche lipe miales z twoim athlonem.. mam 191Mb pamieci wirtualnej co do podpisu to wejdz w Osobisty panel sterowania [heh jak to powaznie brzmi ;) ] wejdz w edycje profilu i pomiedzy \"URL obrazka\" a \"twoim aktualnym nastrojem\"masz cosik takiego jak podpis :) wpisz tam cosik co chcesz kliknij edycja profilu i po sprawie :) dzis robie formata i instaluje na nowo Xp\'ka :( troche mi ise nei chce ale to ostatecznosc..
Napisano 8 Styczeń 200322 l Oj a ja mam z 2 giga :) powiększ sobie :) 198 czy jaoś tka jak mówiłeś napewno nie wystarczy :) przynajmiej mi napewno... a i dzięki co do podpisu :) tylko ja tak robiłem i mi niedziała
Napisano 8 Styczeń 200322 l Autor buu to nie wiem dlaczego ci nei dizala :( napisz maila do Adka moze on wie co i jak wkoncu to jego forum :) zrobilem formata powieksze zaraz pamiec wirtualna i zainstaluje maxiora :) zobaczymy jak bedize dzialac! jak teraz sie bedzie walic to sie wnerwie...3majta kciukasy!
Napisano 9 Styczeń 200322 l Co do brazila i jego ustawień... przeprowadziłem szereg testów i napisałem już krótki review do niego, została mi jeszcze na koniec opcja kaustyki i nie mam czasu jej dokończyć. Jak się wyrobię to na przetsrzeni tygodnia będzie dostępny na mojej stronie kompletny opis najpotrzebniejszych funkcji brazila po polsku (i to w dialekcie zrozumiałym dla begginerów :-).
Napisano 10 Styczeń 200322 l Autor o to wypasik:) a wiec czekam na to :P adres stronki taki jak w podpisie?
Napisano 10 Styczeń 200322 l Tak, ale termin sie oddala... najprawdopodobniej będzie w przyszły weekend...
Napisano 17 Styczeń 200322 l Niedokończona wersja jest dostępna na stronie http://www.zs1.bochnia.pl/~mt/brazil/brazil.htm ...nie dopisałem tam jeszcze nic o kaustryce i photons, SSS i jeszcze kliku innych opcjach, ale jak tylko znajdę czas to dokończę i umieszczę bezposrednio na mojej stronie - na razie będę wdzięczny za wszelkie uwagi.