Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chyba nigdy nic nie pokazałem, tylko krytykowałem, więc czas i na mnie, uwagi mile widziane.

Budynek biurowo-konferencyjny.

Projekt w Porcie Praskim w Warszawie - praca semestralna.

Budynek miał być głównie użytkowany przez młodzież na wykłady, konferencję oraz pomieszczenie biurowe pod wynajem.

Plan zagospodarowania mi zaginął.

Poziom -2

poziom2.jpg

Poziom -1

poziom1.jpg

Poziom 0

poziom0.jpg

Poziom +1

poziom1.jpg

Poziom +2

poziom2.jpg

Poziom +3

poziom3.jpg

A-A

84084070.jpg

B-B

27239346.jpg

Elewacje

elew.jpg

elew4.jpg

elew2.jpg

elew3.jpg

Wizz

wiz1l.jpg

wiz2f.jpg

wiz3.jpg

wiz4.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

heej!

mocno zamieszałeś z tymi sznurami/kablami na elewacjach ale to chyba modne jest..

trudno coś powiedzieć więcej o tym projekcie jak to z zewnątrz wygląda bo na wizkach nie pokazujesz kontekstu...

a co do wnętrz - czy oby ta jednak klatka schodowa może ewakuować wszystkich z tych sal konferencyjnych? przy tej powierzchni chyba by już ze 2 się ze przydały ;)

Napisano

nigdy nie sądziłem, że użyję na wizualizację określenia "oczojebne" :)

Napisano

TA WIZKA Z ZACHODEM TO CHYBA NIEOSWIETLONA,CO ??:)(sorki za duze litery ale nie chce mi sie poprawiac :) ) wizka z wnetrzem nawet ...co to za sufit???jakis raster czy cos?

Napisano

Budynek wydaje się wklejony w przypadkowe tło. Szyby prawie wcale nie odbijaja wyrazistego nieba. Popracuj nad perspektywą. No i te kwiatki, ciężko jest sie skupić na budynku. Pewnie wizka sprzedana, ale dla własnej satysfakcji mógłbyś ją dopracować. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

boba co do kontekstu - to go nie było bo w koło nic nie ma. Tylko w oddali widać budynki. A co do klatki schodowej to rozmawiałem ze strażakiem i daje radę, lecz kazał mi dać jedną z +1 na poziom 0 z sali bankietowej

ola-f hehe, już to słyszałem kilka razy co do tej wizki

biszkoptetak zwykły sufit rastrowy HunterDouglas'a, nie mogłem wygrać z tą wizką z zachodem

adam_mno tak jest. Tło było wklejane w PS. Wiem, że perspektywa jest z poziomu żaby, lecz dzięki temu nadałem dynamizm budynkowi, który go nie miał bo jest oparty na planie prostokąta. A co do kwiatków to wiem, zaszalałem niepotrzebnie.

Napisano

no dla mnie to material i kolor uzyty calkowicie przypadkowo. za duzo kolorow i materialow na budynku to tez nie za dobra sprawa;/ fajnie jak jeden jest dominujacy i ozdabia prawie caly budynek,a reszta to akcenty. A u cieibie wszystko se soba chce rywalizowac- kolory wybiaja sie i odwracaja uwagi od tej siaty ktora jak sadze miala byc dominujacym motywem w budynku. z tylu jeszcze beton jakis- dlaczego beton? bo jest trendy?;/

W przekroju nie pokazujesz tych naciec w kolorowych pasach, nie pokazales fundamentow, no ja niewiem czy to tak dobrze...?

Co do samych wizek-pierwsza zapowiadala sie dobrze, ale pozniej to....sam chyba wiesz;/ niebo przypadkowe, budynek nie odbija w ogole swiatla otoczenia, kadry malo ciekawe....

Bryla budynku moglaby byc naprawde ciekawe, troche rzeczy do zmian, no i wizki skopaly ci troche projekt;/