Napisano 16 Styczeń 201015 l better faster more efficient mr tez moze być domyślny jak zrobisz save defaults :D
Napisano 17 Styczeń 201015 l A co lepsze - Ferrari czy Range Rover - proste - zależy do jakich zastosowań... Następnym razem wymyśl mniej głupie pytanie...
Napisano 17 Styczeń 201015 l Z tego co pamietam (tak przynajmniej bylo w max9) jak bedziesz renderowal mentalem to bedziesz mial gorsze aa niz w scanlnie (tak da sie to zmienic ale nie o to chodzi :P). Wniosek: scanline jest lepszy.
Napisano 17 Styczeń 201015 l Z tego co pamietam (tak przynajmniej bylo w max9) jak bedziesz renderowal mentalem to bedziesz mial gorsze aa niz w scanlnie (tak da sie to zmienic ale nie o to chodzi :P). Wniosek: scanline jest lepszy. http://www.youtube.com/watch?v=-5qQ3oSt0JA#t=1m01s 1:01
Napisano 17 Styczeń 201015 l grizleyd ale o co ci chodzi? ja wiem czym roznia sie te silniki i jakie maja zalety ale pytanie glupie to i odpowiedz dalem adekwatna. No bo samo w sobie tak jak to robia noobki (sciagnac zainstalowac silnik i puscisc render) to scanline wygrywa w takim przyadku. Proquest jak ci wygodniej. Zrozum sam silnik z siebie to duzo nie robi. Musisz obcykac co i jak dziala i korzystac z tego co jest wygodniejsze dla ciebie. Niektorzy stosuje rozne silnik naprzemiennie. Moze taki przykladzik: renderujesz sobie glowke ludzka w mental ray'u bo ma fajny shader "skin SSS" ktory pozwoli szybko i sprawnie zrobic material skory a wlosy dla tej postaci renderujesz w scanline (bo znalazly sie jakies argumenty, osobiste preferencje itp) a pozniej te 2 renderki skladasz w photoshopie by uzyskac ostateczna kompozycje. Posiedz sobie, pobaw sie i zczuj blues'a. Nie ma odgornych wytycznych. Jak glosi pewna reklama "Ty tu urzadzisz/rzadzisz"