Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cieciu z rasy troli, chyba ok 1100 tris, tekstura 512x512, zrzuty z wiuporta maxa

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

rendery ze smoothem? dlaczego? przecie w gierach rzeczy wygladaja chyba tak jak w viewportach? poza tym pikczerki nedzne wyszly, mocno skompresowane jpg dalem i obraz jest malo wyrazisty i jakby rozmyty. Sprobuje zapodac jeszcze raz

Napisano

przybliz glowe moze? trole raczej jakies orkowe kolory bardziej - zielone \"cieple\" :P... no ale to zalezy od wizji... nie widze duzej ilosci szczegolow... aa i gatki uhm jaskrawe :P... az za bardzo ;), i jescze pokaz teksturke :). ale tak nie jest zle.

Napisano

zalezy co masz poustawiane w wieportach (plus np. oswietlenie - np. parametr tint) - czy np. masz mipmap ustawiony i inne texele - wtedy w wiewporcie dzieja sie rozne dziwne rzeczy :)

Napisano
  • Autor

renderek z glowa....

Kolorow trolli jak psów, w zależności od podgatunków, wystarczy oblukać skrinszoty z WoW, ice trolle, forest trolle itd :)

Napisano
  • Autor

a teraz teksturka....

W domu robilem ja pierwotnie w 1024x1024, a w okienkach maxa byly konwertowane do 512 i wygladaly spoko. Na potrzeby popisywania sie na forumach spakowalem towar i w kieszeni do Warszawy :) (nie mam inetu w domu, szajze :( ). Pomyslalem ze jak w viewportach bylo 512 to zresizuje teksture do tego rozmiaru i bedzie to samo. Cos mi sie wydaje ze sie mylilem, bo ogolnie wszystko jest mniej ostre niz jak rzezbilem w domu - pewnie masa detali sie przy resize rozmyla. Trzeba by ja nieco podretuszowac, ale troche mi sie nie chce :P

Napisano

zrugo tak jak w warcrafcie III z dzida niebieskiego i wiekszego panka!!!

pozdr