bilinek Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Witam, Mam zrobione wnętrze i potrzebuję zrobić w nim przekroje. Słyszałem, że jest to możliwe ale nie wiem w jaki sposób. Czy może ktoś mi wytłumaczyć ale dokładnie jak to zrobić?
Tomasz_87 Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 w czym masz zrobione te wnetrze? jaki program ?
pressenter Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Zależy jakiej kamery używasz. Ogólnie szukaj w ustawieniach danej kamery zmiennej Clipping. Ustawiasz odległość początkową od kamery, i końcową odcięcia, i masz. Pozdrawiam Szymon
maciekG Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 masz dwie opcje jedna to kamera ortho..z odpowiednio ustawionymi clipping planes i szerokim kątem widzenia..tu zalety są takie, że nie ma zmian w geometrii, więc światło wewnątrz pozostaje takie samo, jakie byłoby bez cięcia. wada jest taka, że nie możesz uzyskać widoku "pod kątem" w stosunku do płaszczyzny cięcia druga opcja to zaznaczenie całej geometrii i nadanie modyfikatora, bodajże slice (nie pamiętam dokładnie) a potem ustawienia slicing plane wedle potrzeb..wady i zalety mniej więcej na odwrót jak w sposobie pierwszym...aczkolwiek..kwestia światła w sumie zależy od preferencji i tego co chcemy uzyskać...czy bardziej zależy nam na dokładnym pokazaniu wnętrza czy ciekawym efekcie graficznym pzdr 600
Rekomendowane odpowiedzi