Gość Melus Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Witam. Mam problem z ustawieniem odpowiednio 3dsmaxa. Mam zrobioną już dość dużą scenę i mam problem z przybliżaniem widoku scrollem w myszce, otóż przybliża mi za bardzo. Ja chcę żeby przybliżalo mi powoli. Dodam że z przesuwaniem (poruszanie się po scenie) jest to samo. Bawiłem się w ustawienia vievporta i coś zrobilem i działało. Jednak musiałem zrestartować program i to ustawienie przepadło. Zrobilem to samo co przedtem jednak już nie było tego samego efektu. Wie ktoś o co chodzi? Ogólniej mówiąc to poruszanie się/przybliżanie jest zbyt czułe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 przytrzymaj lewy ALT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Melus Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 IMO jest jeszcze szybciej, to nie działa. W opcjach się tego nie ustawia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Ustawia się -menu customize/preferences/viewports/mouse control/wheel zoom increment Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Melus Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Dzięki, scroll mam z głowy ale jeszcze mam problem z przemieszczanie się po scenie. Chodzi mi o to gdy nacisne Scroll(jako trzeci przycisk myszy) i jadę w bok, również jest zbyt szybko. To też musi się jakoś dać zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 sprobuj zaznaczyc obiekt w poblizu ktorego chcesz sie poruszac w scenie i wcisnij 'z'. Potem powinno byc ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Melus Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Wielkie dzięki. Teraz jest normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi