Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W ramach odkopywania projektów, wrzucam dwa zestawy wizualizacji dosyć sporych założeń urbanistycznych. Oba zrobione około 8 miesięcy temu. Ujęć było więcej, ale nie do wszystkich mam dostęp, część nie jest mojego autorstwa, a część po prostu nie warto pokazywać :]

Zestaw nr 1 - Browar.

Ujęcie z góry. Modelowanie i teksturowanie - Strong i ja. Postprodukcja i teren - ja.

Pozostałe dwa ujęcia pojedynczych budynków są już całkowicie moje.

Każdy budynek był robiony z dosyć sporym detalem. I właśnie przez ten detal było trochę problemów z przemieleniem całego osiedla. Renderowałem po jednym, góra dwóch budynkach z fragmentem terenu, a potem montowałem w photoshopie.

Do trzech budynków dostaliśmy model z zewnątrz (te gorzej wyglądające ;).

Zestaw 2 - Szpital.

Model - Monika Oberc, Strong i ja.

Teren i dwa ujęcia z poziomu człowieka - Strong.

Postprodukcja ujęć z góry - ja.

Grafika plansz - Monika.

Tutaj jedynym problem były ciągle pojawiające się poprawki w architekturze budynku, ale tak to jest z projektami konkursowymi.

Soft w obu przypadkach to ArchiCAD, 3ds Max Design, V-Ray i Photoshop.

Ot i tyle.

Miłego oglądania.

Zestaw 1 - Browar

1e46c31dc42464c6m.jpg 727f2837ed7aaa13m.jpg 337781113be4397dm.jpg

Zestaw 2 - Szpital

5e5afa607b40380cm.jpg 4443153123df8fb1m.jpg 56daefc942740e34m.jpg 9688dab3c36c819cm.jpg

9bb53bcfc4716c19m.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Drzewa są niezłe, ale trawa taka sobie. Plus woda niezbyt realistyczna. Cały obraz chyba za mocno oświetlony, momentami wygląda jak prześwietlony.

Ale ogólnie ładna wizualizacja.

Napisano

Dzięki.

Zapomniałem dodać, że korzystaliśmy jeszcze z ONYXa do drzew.

Z trawą zawsze jest problem przy ujęciach z góry, choć widziałem tu parę razy fajnie zrobioną. Ja niestety nie mam na nią patentu.

Napisano

Z tego co wiem to się raczej tam nic nie buduje. Powody pewnie te same, co przy obcinaniu pięter przy Sky Tower.

A mi projekt średnio odpowiada, mało klimatu starego browaru i średnio nawiązuje do historii miejsca.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności