Napisano 27 Styczeń 201015 l Witam W ramach odkopywania projektów, wrzucam dwa zestawy wizualizacji dosyć sporych założeń urbanistycznych. Oba zrobione około 8 miesięcy temu. Ujęć było więcej, ale nie do wszystkich mam dostęp, część nie jest mojego autorstwa, a część po prostu nie warto pokazywać :] Zestaw nr 1 - Browar. Ujęcie z góry. Modelowanie i teksturowanie - Strong i ja. Postprodukcja i teren - ja. Pozostałe dwa ujęcia pojedynczych budynków są już całkowicie moje. Każdy budynek był robiony z dosyć sporym detalem. I właśnie przez ten detal było trochę problemów z przemieleniem całego osiedla. Renderowałem po jednym, góra dwóch budynkach z fragmentem terenu, a potem montowałem w photoshopie. Do trzech budynków dostaliśmy model z zewnątrz (te gorzej wyglądające ;). Zestaw 2 - Szpital. Model - Monika Oberc, Strong i ja. Teren i dwa ujęcia z poziomu człowieka - Strong. Postprodukcja ujęć z góry - ja. Grafika plansz - Monika. Tutaj jedynym problem były ciągle pojawiające się poprawki w architekturze budynku, ale tak to jest z projektami konkursowymi. Soft w obu przypadkach to ArchiCAD, 3ds Max Design, V-Ray i Photoshop. Ot i tyle. Miłego oglądania. Zestaw 1 - Browar Zestaw 2 - Szpital
Napisano 27 Styczeń 201015 l Drzewa są niezłe, ale trawa taka sobie. Plus woda niezbyt realistyczna. Cały obraz chyba za mocno oświetlony, momentami wygląda jak prześwietlony. Ale ogólnie ładna wizualizacja.
Napisano 28 Styczeń 201015 l Autor Dzięki. Zapomniałem dodać, że korzystaliśmy jeszcze z ONYXa do drzew. Z trawą zawsze jest problem przy ujęciach z góry, choć widziałem tu parę razy fajnie zrobioną. Ja niestety nie mam na nią patentu.
Napisano 28 Styczeń 201015 l Stary browar piast k. mostów warszawskich:) Nie widziałem żeby coś się tam budowało:) Fajny projekt z tym kominem na środku. Pozdrawiam i sorry za mały OT:)
Napisano 31 Styczeń 201015 l Autor Z tego co wiem to się raczej tam nic nie buduje. Powody pewnie te same, co przy obcinaniu pięter przy Sky Tower. A mi projekt średnio odpowiada, mało klimatu starego browaru i średnio nawiązuje do historii miejsca.