Mr. J Napisano 28 Styczeń 2010 Share Napisano 28 Styczeń 2010 Witam. Mam taki irytujący problem. Podczas modelowania w maxie 9 często używam skrótów klawiszowych, jednak ostatnio coś się przestawiło i niektóre skróty nie działają, albo mają inne funkcje np. ctrl+s, domyslnie zapisywanie pliku, teraz działa jako przełacznik Soft Selection, albo M włącza mi mesh smootha. Reset pomaga, ale gdy otworze plik ze sceną nad która sie bawię, to znowu jest to samo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 28 Styczeń 2010 Share Napisano 28 Styczeń 2010 Keyboard shortcut override Ci się przypadkiem nie włączyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2010 Faktycznie to chyba to, dzięki, ale pozostaje jeszcze coś. Np nie działa Alt-X (see thru), nawet nie mogę włączyć tego ręcznie, bo wszystkie właściwości obiektu są na szaro, przez co nie można nic zaznaczyć ani odznaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 28 Styczeń 2010 Share Napisano 28 Styczeń 2010 W object properities nie masz przypadkiem by layer włączone? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2010 Kurczę, o to chodziło, rep+. Tylko jakim cudem mi się to wszystko powłączało EDIT: No dalej nie jest różowo, bo max się teraz długo zbiera do wyrederowania nawet szybkiego podgladu w Scanline WTF? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 28 Styczeń 2010 Share Napisano 28 Styczeń 2010 No dalej nie jest różowo, bo max się teraz długo zbiera do wyrederowania nawet szybkiego podgladu w Scanline WTF? A to nie wiem,może coś sie namieszało w scenie,jakies dziwne błędy.Spróbuj zmergowac obiekty do nowej sceny,może pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2010 Dziwne bo próbowałem wcześnie robić Merge i nie dawało efektu, a teraz tak :) Wszystko już jest ok, jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi