Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam taki irytujący problem. Podczas modelowania w maxie 9 często używam skrótów klawiszowych, jednak ostatnio coś się przestawiło i niektóre skróty nie działają, albo mają inne funkcje np. ctrl+s, domyslnie zapisywanie pliku, teraz działa jako przełacznik Soft Selection, albo M włącza mi mesh smootha. Reset pomaga, ale gdy otworze plik ze sceną nad która sie bawię, to znowu jest to samo :/

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Faktycznie to chyba to, dzięki, ale pozostaje jeszcze coś. Np nie działa Alt-X (see thru), nawet nie mogę włączyć tego ręcznie, bo wszystkie właściwości obiektu są na szaro, przez co nie można nic zaznaczyć ani odznaczyć.

Napisano
  • Autor

Kurczę, o to chodziło, rep+. Tylko jakim cudem mi się to wszystko powłączało

EDIT: No dalej nie jest różowo, bo max się teraz długo zbiera do wyrederowania nawet szybkiego podgladu w Scanline WTF?

Napisano
No dalej nie jest różowo, bo max się teraz długo zbiera do wyrederowania nawet szybkiego podgladu w Scanline WTF?

A to nie wiem,może coś sie namieszało w scenie,jakies dziwne błędy.Spróbuj zmergowac obiekty do nowej sceny,może pomoże...

Napisano
  • Autor

Dziwne bo próbowałem wcześnie robić Merge i nie dawało efektu, a teraz tak :) Wszystko już jest ok, jeszcze raz dzięki.