Napisano 30 Styczeń 201015 l Witam Mam problem z koroną drzewa a dokładniej z przeźroczystością między liścia mi na 3D Vive jest tak jak być powinno lecz po wy renderowaniu niema już przeźroczystości między płatami liści bardzo proszę o pomoc
Napisano 1 Luty 201015 l Podobnie jak dac77 w pierwszej kolejności sprawdziłbym czy w opcjach materiału(F5) przycisk ZTransp jest włączony, suwak Alphy (pod suwakami kolorów) jest ustawiony na 0.0 oraz czy tekstura jest mapowana zarówno na Col jak i na Alpha w panelu "Map To".
Napisano 10 Marzec 201015 l Autor Witam ponownie mam pytanie czy wie ktoś jak zrobić niebo w Blenderze bo szukałem ale nie znalazłem :/
Napisano 10 Marzec 201015 l Witam ponownie mam pytanie czy wie ktoś jak zrobić niebo w Blenderze bo szukałem ale nie znalazłem :/ Światło Sun i ustawić mu w Sky/Atmosphere szczegóły jak ma wyglądać.
Napisano 10 Marzec 201015 l Autor Ok dzięki ale mam taki problem że renderuje mi wszystko na biało i może wie ktoś jak zrobić chmury
Napisano 11 Marzec 201015 l prymitywne chmury możesz dodać teksurą proceduralną Clouds, a to że renderuje na biało to zapewne wina tego że przeholowałeś z ustawieniami :) pozdrawiam
Napisano 12 Marzec 201015 l Autor to nie wina ustawień może ktoś zna powód był bym wdzięczny a co do chmur to czy jest inny sposób?
Napisano 13 Marzec 201015 l Inny sposób na chmury >> http://cgtextures.com/textures.php?t=browse&q=23740