Xardas 666 Napisano 30 Styczeń 2010 Napisano 30 Styczeń 2010 Witam Mam problem z koroną drzewa a dokładniej z przeźroczystością między liścia mi na 3D Vive jest tak jak być powinno lecz po wy renderowaniu niema już przeźroczystości między płatami liści bardzo proszę o pomoc
shqoopoo Napisano 1 Luty 2010 Napisano 1 Luty 2010 Podobnie jak dac77 w pierwszej kolejności sprawdziłbym czy w opcjach materiału(F5) przycisk ZTransp jest włączony, suwak Alphy (pod suwakami kolorów) jest ustawiony na 0.0 oraz czy tekstura jest mapowana zarówno na Col jak i na Alpha w panelu "Map To".
Xardas 666 Napisano 10 Marzec 2010 Autor Napisano 10 Marzec 2010 Witam ponownie mam pytanie czy wie ktoś jak zrobić niebo w Blenderze bo szukałem ale nie znalazłem :/
Skoti Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 Witam ponownie mam pytanie czy wie ktoś jak zrobić niebo w Blenderze bo szukałem ale nie znalazłem :/ Światło Sun i ustawić mu w Sky/Atmosphere szczegóły jak ma wyglądać.
Xardas 666 Napisano 10 Marzec 2010 Autor Napisano 10 Marzec 2010 Ok dzięki ale mam taki problem że renderuje mi wszystko na biało i może wie ktoś jak zrobić chmury
ZjedzKota Napisano 11 Marzec 2010 Napisano 11 Marzec 2010 prymitywne chmury możesz dodać teksurą proceduralną Clouds, a to że renderuje na biało to zapewne wina tego że przeholowałeś z ustawieniami :) pozdrawiam
Xardas 666 Napisano 12 Marzec 2010 Autor Napisano 12 Marzec 2010 to nie wina ustawień może ktoś zna powód był bym wdzięczny a co do chmur to czy jest inny sposób?
ZjedzKota Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 Inny sposób na chmury >> http://cgtextures.com/textures.php?t=browse&q=23740
Rekomendowane odpowiedzi