dakih Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Witam. Czy zna może ktoś przyczynę braku funkcjonowania opcji "object" translation w mayce? Mam na myśli sytuacje gdy chce przesnuąć/obrócić/wyskalować face'a, wciskam w/e/r + lmb i zaznaczam object i nic - nadal wszystko dzieje się w osi world.
ptaszek Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 kurde nie mam pojecia.. tak czy inaczej zainstaluj dodatek HKtools.
bartolomeo Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jak jesteś na poziomi Object to faca nie rzesuniesz. Musisz być na poziomie Face/verteź/edge, żeby je edytować. jak przytrzymasz W, E, R, - i naciśniesz LPM to masz dostęp do opcji transformacji.
dakih Napisano 12 Luty 2010 Autor Napisano 12 Luty 2010 bez przesady... opcje edycji face, edge i vertex są mi znane. Chodzi o osie xyz move, rotate i scale w OBJECT [normal] i WORLD. Niestety z tego co się dowiedziałem to w mayce nie ma takiej możliwości jeżeli chodzi o scale i rotate. Move działa poprawnie - tools settings > set to face.
Rekomendowane odpowiedzi