Tomson Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Na jednej ze stron znalazłem coś takiego: http://rainbow100.webpark.pl/zloto.png Próbuje uzyskać podobny efekt u siebie w 3ds max 2009, za pomocą Vray 1.50 SP2, ale nie udaje mi się. Materiał za złoto wydaje mi się, że dobrałem doskonale, kombinowałem z różnymi ustawieniami świateł, ustawieniami rendera (oczywiście GI włączone), ale efekt końcowy jak zwykle nie był satysfakcjonujący. Może to trzeba włączyć jakąś kaustykę? Ktoś może potrafi uzyskać taki efekt?, jak go osiągnąć?
Nowi Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 wydaje mi się iż musi być zrobione odpowiednie studio wokół modelu oświetlenie najlepiej hdri + kilka vray light poszukaj zdjęć jak wygląda prawdziwe studio i jak się oświetla obiekty przy robieniu prawdziwych zdjęć.
Altus Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Przygladnij sie kulce na gorze przedmiotu, w niej dobrze widac, jakie oswietlenie uzyto - duze zrodlo swiatla od gory, plus biale podloze, ktore odbilo czesc swiatla spowrotem. Tyle powinno wystarczec.
Hynol Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Albo niezbyt zróżnicowana HDRKa jeżeli nie masz talentu do ustawiania świateł.
Rekomendowane odpowiedzi