RaV85 Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 (edytowane) Witam, wrzucam moją kolejną prace Modelowanie 3ds max Rendering vray Pozdrawiam Rafał Edytowane 16 Luty 2010 przez RaV85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Podoba mi się model. Z materiałami i otoczeniem już trochę słabiej. Szkoda, że pierwszego renderu nie podpicowałeś Photoshopem, bo dużo detalu Ci ucieka, a szkoda. Mimo wszystko praca na "+". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Materiały niestety nie najlepsze, plus standardowy env+sun również ssie. Dużo lepiej byłoby to oświetlić z HDRki bez słońca żeby wyciągnąć odbicia z tego lakieru. I dodać jakieś zróżnicowanie w otoczeniu. Zobacz jak tu ładnie env wyciąga bryłę: http://postcarbon.pl/wp-content/uploads/2008/01/lokomotywa_parowa.jpg Twoja jest ni to matowa, ni to jakaś taka dziwna. Z materiału niepodobna zupełnie do niczego ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Jak to vray to pobaw sie troche w GI. Ten render wyglada troche jak z viewportu. Kawal dobrego modelowania, szkoda zeby sie marnowalo. Wykorzystaj renderera i jego mozliwosci. To czarno-biale lepsze jak juz, ale dodaj w PS chmurki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Sama lokomotywa wydaje sie byc ok ale environment odpusciles sobie zupelnie - a nie dobrze. Uwagi do oswietlenia juz masz powyzej. Nie wiem czy na tych elementach na kotle za kominem powinny byc takie wygniotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Podoba mi się model, ale render to lipa, a szkoda... Ja bym to widział mniej więcej tak: (jak co to usuwam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 omg, lokomotywa w odcieniach różu, popracuj jeszcze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaV85 Napisano 15 Luty 2010 Autor Share Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) Dzięki wszystkim za komentarze. Poprawiłem materiały i oświetlenie, otoczenie też trochę zmieniłem. Pozdrawiam Rafał Edytowane 15 Luty 2010 przez RaV85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Wg mnie znacznie lepiej. Przydałby się jeszcze DOF...no i przycięłabym kadr od góry i dołu :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi