Napisano 12 Luty 201015 l Witam, wrzucam moją kolejną prace Modelowanie 3ds max Rendering vray Pozdrawiam Rafał Edytowane 16 Luty 201015 l przez RaV85
Napisano 12 Luty 201015 l Podoba mi się model. Z materiałami i otoczeniem już trochę słabiej. Szkoda, że pierwszego renderu nie podpicowałeś Photoshopem, bo dużo detalu Ci ucieka, a szkoda. Mimo wszystko praca na "+".
Napisano 12 Luty 201015 l Materiały niestety nie najlepsze, plus standardowy env+sun również ssie. Dużo lepiej byłoby to oświetlić z HDRki bez słońca żeby wyciągnąć odbicia z tego lakieru. I dodać jakieś zróżnicowanie w otoczeniu. Zobacz jak tu ładnie env wyciąga bryłę: http://postcarbon.pl/wp-content/uploads/2008/01/lokomotywa_parowa.jpg Twoja jest ni to matowa, ni to jakaś taka dziwna. Z materiału niepodobna zupełnie do niczego ;).
Napisano 13 Luty 201015 l Jak to vray to pobaw sie troche w GI. Ten render wyglada troche jak z viewportu. Kawal dobrego modelowania, szkoda zeby sie marnowalo. Wykorzystaj renderera i jego mozliwosci. To czarno-biale lepsze jak juz, ale dodaj w PS chmurki.
Napisano 13 Luty 201015 l Sama lokomotywa wydaje sie byc ok ale environment odpusciles sobie zupelnie - a nie dobrze. Uwagi do oswietlenia juz masz powyzej. Nie wiem czy na tych elementach na kotle za kominem powinny byc takie wygniotki.
Napisano 13 Luty 201015 l Podoba mi się model, ale render to lipa, a szkoda... Ja bym to widział mniej więcej tak: (jak co to usuwam)
Napisano 15 Luty 201015 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze. Poprawiłem materiały i oświetlenie, otoczenie też trochę zmieniłem. Pozdrawiam Rafał Edytowane 15 Luty 201015 l przez RaV85
Napisano 15 Luty 201015 l Wg mnie znacznie lepiej. Przydałby się jeszcze DOF...no i przycięłabym kadr od góry i dołu :) Pozdrawiam