Tamyl91 Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Witam, mam pewien kłopot z teksturą, otóż nałożyłem na obiekt modyfikator UVW Map, gdyż standardowe ułożenie tekstury było nieprawidłowe, zmapowałem sobie odpowiednio i na renderze tekstura jest mocno rozmyta, w czym problem? W Viewporcie wszystko wygląda dobrze, dodam jeszcze, że tekstura jest bardzo dobrej jakości, ma ok. 3000px na dłuższym boku. O co chodzi? (Widoczne są 3 boxy, problem występuje tylko na tym z UVW Map)
zdeno Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 a materiał jest identyczny na wszystkich boxach ? jeżeli nie to sprawdź jakie masz filtrowanie tekstury a jeżeli wszędzie jest ten sam to nie mam bladego pojęcia.
Hynol Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 Mapowania różnej wielkości na poszczególnych boxach - najlepiej jak 1 teksel = 1 piksel. No i trzeba zachowywać proporcje mapownia takie jakie ma tekstura. Dodatkowo obniżenie bluringu tekstury do 0,1 albo nawet niżej może nieco pomóc.
Tamyl91 Napisano 14 Luty 2010 Autor Napisano 14 Luty 2010 Rozmycie było tak wielkie głównie dlatego, że właśnie proporcje mapowania były inne niż proporcje samej tekstury, ale zmniejszenie bluringu dało wyśmienity efekt, nie wiedziałem o tym. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi