Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam duży problem z teksturami. A mianowicie kiedy chcę użyć przygotowanych tekstur 3Ds max nie wszystkie działają sprawne. Właściwie problemy są dwa, kiedy wybieram materiał (Opcja get material), w miejscu gdzie powinny się wyświetlić obrazki z materiałem są czarne pola... Czym jest to spowodowane? Drugi problem jest jeszcze większy, mianowicie kiedy używam niby działającej tekstury w Material Editorze, zamiast tekstury pojawiają mi się tylko podstawowe kolory (np. żółty)... w czym problem? Może ktoś podać mi właściwie ustawienia opcji Material Editora?

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Musisz w nich podac sciezki do pozostalych plikow w zakladce "maps" ktora znajduje sie oczywiscie w Material Editor, wystarczy kliknac na wpisana tam sciezke, i wybrac dobry plik, jezeli sie myle, niech mnie ktos poprawi.

Napisano

Okej. Czyli sprawa niewidzialnych tekstur przy wybieraniu została rozwiązana. Kolejnym problemem jak już wspomniałem jest niewidzialna tekstura w tym pierwszym oknie w Material Editor (Te kulki) . Nie wiem czemu podaje jak już mówiłem tylko podstawowe kolory... Czy może być to wina złego ustawienia opcji?

Napisano (edytowane)

Spojrz, jak widac na 1 obrazku, tez mam czerwona kulke :http://img222.imageshack.us/img222/8915/przed.jpg

Ale po podaniu wszystkich sciezek ( zaznaczylem na czerwono gdzie, musisz nazwami je podobierac do odpowiedniego kanalu, np. xxxbump.jpg do bump, z xxxdiffuse.jpg do diffuse itp. itd.) kulka zmienila mi sie na teksture, u mnie akurat asfaltu : http://img708.imageshack.us/img708/7051/18083539.jpg

ps. po kazdorazowym wybraniu pliku wracasz do pierwszej zakladki materialu, jest miedzy probowka, a przyciskiem ktorym wybierasz materialy, mam nadzieje ze zrozumiales ;)

Edytowane przez insane0r
Napisano (edytowane)

No dobrze... A mógłby mi ktoś jeszcze podać prawidłowe (Mogą być standardowe) ustawienia Material Editora? Na screenie...

Edit 17:02.

Tak czy nie? Bo na pewno by mi to pomogło

Edytowane przez Kalim150

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności