Napisano 19 Luty 201015 l Tak, wiem, że temat się pojawiał, ale próbowałem wszystkiego co polecali dobrzy koledzy i nic. Mało tego... teraz w każdej scenie pojawia mi się ten komunikat, nawet w tych które bez problemu renderowałem półtora roku temu. Co robić ? mam kilka godzin czasu na dokończenie zlecenia a nie mogę wyrenderować nawet regionu. Proszę o pomoc Pozdrawiam JM
Napisano 19 Luty 201015 l Autor dodam jeszcze, że za każdym razem MAX się zamyka po pojawieniu się tego komunikatu... czyli na kilka sekund po odpaleniu renderingu w vray'u ok... może więc ktoś potrafi wytłumaczyć ten komunikat: error: UNHANDLED EXCEPTION: Freeing render instancesand lights. Last marker is at .\src\vray.cpp.line 338: Vray:free data().cleaning reder instances z góry dzięki Edytowane 19 Luty 201015 l przez dimaxion
Napisano 20 Luty 201015 l Autor zagadka rozwiązana... W moim przypadku Vray Scatter albo jego zła instalacja okazała się powodem tego komunikatu, błędu i w rezultacie zamykania się programu. Pozdrawiam