dimaxion Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Tak, wiem, że temat się pojawiał, ale próbowałem wszystkiego co polecali dobrzy koledzy i nic. Mało tego... teraz w każdej scenie pojawia mi się ten komunikat, nawet w tych które bez problemu renderowałem półtora roku temu. Co robić ? mam kilka godzin czasu na dokończenie zlecenia a nie mogę wyrenderować nawet regionu. Proszę o pomoc Pozdrawiam JM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 19 Luty 2010 Autor Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) dodam jeszcze, że za każdym razem MAX się zamyka po pojawieniu się tego komunikatu... czyli na kilka sekund po odpaleniu renderingu w vray'u ok... może więc ktoś potrafi wytłumaczyć ten komunikat: error: UNHANDLED EXCEPTION: Freeing render instancesand lights. Last marker is at .\src\vray.cpp.line 338: Vray:free data().cleaning reder instances z góry dzięki Edytowane 19 Luty 2010 przez dimaxion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 zagadka rozwiązana... W moim przypadku Vray Scatter albo jego zła instalacja okazała się powodem tego komunikatu, błędu i w rezultacie zamykania się programu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi