Napisano 30 Kwiecień 200420 l Mam takie pytanko czy da sie tak zrobić Mam obiekt w maxie taki guziczek + extrude text wypalam teksture. teraz chciałbym usunąc z siatki vertexy texstu. żeby zmniejszyć ilość vertex i polygon i obłożyć ten obiekt teksturą wypaloną z napisami czy jest to do zrobienia?? Chodzi mi o to aby tezt był widoczny tylko na teksturze ale siatki owego tekstu żeby nie było
Napisano 30 Kwiecień 200420 l Autor więc tak dokładnie zależy mi na małej ilości vertexów i poly zrobiłam taki guziczek nad nim wytłoczony tekst z krzywej. potem to połączyłem i wypaliłem teksturę. moje pytanie brzmi tak czy istnieje możliwość nałorzenia tej wypalonej tekstury z napisami na guziczek z którego usunę werexy napisu gdyż jest ich dużo
Napisano 30 Kwiecień 200420 l a nie latwiej zrobic obiekt od nowa? ew zastosowac mape na obiekcie z wczesnijszej fazy przed dodaniem tekstu do geometrii.
Napisano 30 Kwiecień 200420 l Autor Nie wiem gdzie sie wybiera mapowanie plenar z ciemny bo ja rczkuje jeszcze w 3dmax\'ie