Sk2007 Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Witam! Mam problem, nie mogę ruszyć obiektem w maxie, cały czas po utworzeniu jest na środku sceny. Próbowałem szukać w necie i nic nie znalazłem, restartowałem program i też nic, wczytywałem inne pliki i dalej to samo, naprawde brak juz sił :S kto może wiem jak ów problem rozwiązać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Wiem, że kiedyś też coś takiego miałem ale nie pamiętam teraz dokładnie co było tego przyczyną, jedyne co mi przychodzi do głowy to zakładka w prawym panelu Hierarchy > Link Info, wejdź tam i zobacz, czy nie ma pozaznaczanych ptaszków w "Locks". Daj znać czy to to. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 może wciśnij spacje :) bo to coś tam blokuje z tego co pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 zobacz czy czasem nie masz wciśniętej kłódeczki, jeżeli tak to ją odznacz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk2007 Napisano 24 Luty 2010 Autor Share Napisano 24 Luty 2010 niestety, żadna podana do tej pory odpowiedź nie rozwiązuje problemu. Obiekt mogę poruszyć tylko o jedną jednostkę na osiach :/ sytuacja jest o tyle ciekawa, że jak wczytuje jakiś starszy plik moge dowolnie ruszać wcześniej utworzonym obiektem, niestety jak już tworze nowy sytuacja jest dalej ta sama :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość strzepan Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Witam! Mam problem, nie mogę ruszyć obiektem w maxie, cały czas po utworzeniu jest na środku sceny. Próbowałem szukać w necie i nic nie znalazłem, restartowałem program i też nic, wczytywałem inne pliki i dalej to samo, naprawde brak juz sił :S kto może wiem jak ów problem rozwiązać? zapewne uporałeś sie już z problemem, ale moze komuś informacja sie przyda. taki stan rzeczy ma miejsce gdy namieszamy w zakladce Motion. Wchodzimy wiec następująco: Motion->Assign controller ->Position (zaznaczamy) ->klikamy u gory na ikonke "z ptaszkiem" i zaznaczamy Position XYZ - obiekt powinien sie odblokowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jefim Napisano 22 Wrzesień 2011 Share Napisano 22 Wrzesień 2011 a może prawym na okno i unfreeze all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi