Napisano 23 Luty 201015 l Witam! Mam problem, nie mogę ruszyć obiektem w maxie, cały czas po utworzeniu jest na środku sceny. Próbowałem szukać w necie i nic nie znalazłem, restartowałem program i też nic, wczytywałem inne pliki i dalej to samo, naprawde brak juz sił :S kto może wiem jak ów problem rozwiązać?
Napisano 23 Luty 201015 l Wiem, że kiedyś też coś takiego miałem ale nie pamiętam teraz dokładnie co było tego przyczyną, jedyne co mi przychodzi do głowy to zakładka w prawym panelu Hierarchy > Link Info, wejdź tam i zobacz, czy nie ma pozaznaczanych ptaszków w "Locks". Daj znać czy to to. Pozdrawiam.
Napisano 24 Luty 201015 l Autor niestety, żadna podana do tej pory odpowiedź nie rozwiązuje problemu. Obiekt mogę poruszyć tylko o jedną jednostkę na osiach :/ sytuacja jest o tyle ciekawa, że jak wczytuje jakiś starszy plik moge dowolnie ruszać wcześniej utworzonym obiektem, niestety jak już tworze nowy sytuacja jest dalej ta sama :S
Napisano 13 Wrzesień 201113 l Witam! Mam problem, nie mogę ruszyć obiektem w maxie, cały czas po utworzeniu jest na środku sceny. Próbowałem szukać w necie i nic nie znalazłem, restartowałem program i też nic, wczytywałem inne pliki i dalej to samo, naprawde brak juz sił :S kto może wiem jak ów problem rozwiązać? zapewne uporałeś sie już z problemem, ale moze komuś informacja sie przyda. taki stan rzeczy ma miejsce gdy namieszamy w zakladce Motion. Wchodzimy wiec następująco: Motion->Assign controller ->Position (zaznaczamy) ->klikamy u gory na ikonke "z ptaszkiem" i zaznaczamy Position XYZ - obiekt powinien sie odblokowac