Gość magoo102 Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Witam To jest mój pierwszy post więc witam wszystkim i tak jak w temacie pomóźcie nie działa mi viewcube podział się nie działa skrót klawiszowy ani jak próbuje normalnie włączać po za tym wszystko normalnie funkcjonuje jeszcze wczoraj wszystko było ok Ktoś się spotkał z takim problemem ? [3ds Max 2010]
sly Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Nie spotkałem się - najlepiej wyłączyć viewCuba w cholerkę. (zamula pamięć?) Witaj. Pozdrów Bolka. ;)
Gość magoo102 Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 bez view cuba a jak wtedy obracać sceną ?? właśnie przeinstalowałem 3ds maxa ale nic nie pomogło co za ... ?? Hehe ok pozdrowię :) jesteś z okolic ??:)
Marcin Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Alt + Środkowy przycisk myszy. Naucz się skrótów jak najszybciej. Klikanie w guziki nie jest efektywne.
Wray Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Zmień sobie na DirectX 9.0 w ustawieniach programu. Podobno DX 10 powoduje podobne problemy. Jak już uda ci naprawić ten błąd zastosuj się do rady Sly. ;)
Gość magoo102 Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 dla wszystkich rep. zmiana na DirectX 9.0 pomogła ale faktycznie lepiej się obraca skrótem dzięki raz jeszcze.
sly Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Nie trzeba być z okolic żeby pić tanie wina pod Bolkiem, nie..? ;)
Gość matewka Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Panowie, a ja mam ten sam problem, tylko, że mi zmiana ustawień directX nie pomogła. W menu Views -> ViewCube i Views -> SteeringWheels nie ma nic - dosłownie. alt+ŚPM rzeczywiście działa, ale jakoś mam uraz do tego przycisku w myszce, bo często mi się niechcący zaskroluje.
Rekomendowane odpowiedzi