Napisano 26 Luty 201015 l Witam, czy jest spolszczenie do 3ds max 2009? Albo jakiś torturial który oprowadzi mnie po całym programie? program nie należy do prostych.. w tej chwili nie umiem nawet skorzystać z torturiali z tej strony ponieważ są one dla zaawansowanych osób które znają już trochę program...
Napisano 26 Luty 201015 l http://tutorialvid.com/videoList.php?pg=videonew&cid=11 Na prawdę fajne tutoriale sam od nich zacząłem nie trzeba być guru z anglika żeby zrozumieć tylko musisz się zalogować mam nadzieje że pomogłem :)
Napisano 26 Luty 201015 l Spolszczenia nie ma. Generalnie bardziej by to utrudniało pracę niż ułatwiało. Co do podstaw, polecam jakąś książkę z wyd Helion. Biblia będzie chyba dobrym rozwiązaniem.
Napisano 26 Luty 201015 l Autor No chyba będę zmuszony książkę zakupić;/ bo z tutoriali po angielsku nic nie wiem.. Zainstalowałem 3ds max-a z jednego powodu.. muszę edytować jedną animacje a nawet nie mam pojęcia jak ją odtworzyć w programie;/ http://www.katalog.wow-center.pl/6/ Mam plik źródłowy .max po otwarciu domek jest czarny;/ i lipa nie wiem co dalej.. Edytowane 26 Luty 201015 l przez lukas22
Napisano 26 Luty 201015 l Bez chociaż podstaw angielskiego to na prawdę ciężko ci będzie co kolwiek zdziałać taka prawda :/
Napisano 26 Luty 201015 l Autor Mam 2 pytania: 1 - jak zwiększyć obszar roboczy (tą siatke na którym umieszczamy obiekty) 2 - gdzie są funkcja extrude opisana na obrazku nr 2: http://www.max3d.pl/tut.php?id=270 Pozdrawiam Lukas.
Napisano 26 Luty 201015 l 1 - alt+w 2 - rozwiń listę "Modifier List" (widać ją w prawym górnym rogu obrazka), i wybierz "Extrude" Tutoriale dołączone do Helpa Maxa są proste i przystępne... Zainstaluj sobie English Translator, i działaj... Te tutki są bardzo proste, nawet dla osoby słabo posługującej się Angielskim - jak coś, to wystarczy od czasu do czasu zajrzeć do Translatora czy słownika zwykłego, i zobaczysz, że po kilku razach pomoc w tłumaczeniu w ogóle przestanie być potrzebna...
Napisano 26 Luty 201015 l Autor Za kija nie umiem zrobić punktu 5.. nie wiem jak to skopiować kilka razy;/ Wytłumaczy ktoś??
Napisano 26 Luty 201015 l Zajrzyj tu po polsku i wszystko dokładnie opisane :) można sporo wywnioskować
Napisano 26 Luty 201015 l Autor Ten program jest super.. można dojść do wielu rzeczy samemu:) z tym kopiowaniem poziomów akurat sobie sam poradziłem ale wielkie dzięki za pomoc:)) Mam mały problem.. rysuje liniami kontur budynku no i za każdym razem gdy zamykam obwód lini z lewej strony linia konwertuje mi się na łuk albo wyskakuje jakaś prosta kreska;/ jak to edytować? albo jak edytować utworzone linie.. Edytowane 26 Luty 201015 l przez lukas22
Napisano 26 Luty 201015 l Kształty utworzone z linii edytujesz w zakładce modify. W panelu bocznym 2 okienko u samej góry (kształt musi być zaznaczony). Schodzisz niżej i pod Selection wybierasz wierzchołki (czerwone kropki w 3ds 2010). Pokażą się one na utworzonym kształcie, klikasz na nie prawym myszy i pojawi się okienko z opcjami, i po lewej stronie w górnej częsci masz opcje bezier, corner, smooth itd. Wybierz corner (ostre wierzchołki). Każdy wierzchołek można przesuwać itd. Edytowane 26 Luty 201015 l przez jarox
Napisano 27 Luty 201015 l Tak. Trzeba go najpierw wyrenderować. Klikasz F10 - pojawi się okno z opcjami i na samym dole jest przycisk render, po przetworzeniu sceny na obraz 2D możesz go zapisać. W tym samym okienku jest ikona dyskietki i tam też wybierasz format pliku.
Napisano 27 Luty 201015 l Autor Witam ponownie, przepraszam że trochę spamuje:) ale no nie umiem tego znaleźć.. a dokładnie funkcji/okna/opcji przez którą mogę odtworzyć animacje;/. Pozdrawiam Lukas22.
Napisano 3 Marzec 201015 l Jeśli chodzi ci o odtworzenie jako animacja wyrenderowanych już klatek - grafik, to wybierasz z menu "Rendering" opcję "RAM Player"
Napisano 22 Czerwiec 201014 l Autor Witam, po dłuższej przerwie.. po dłuższej przerwie:) znów załączyłem 3dsa no i próbuje stworzyć grzyba nuklearnego.. mam banalny problem;/ nie pamiętam jak załączałem osie.. do przesuwania w górę w bok i po skosie.. takie z 3 strzałkami niebieska zielona i czerwona. Z torturiala video wywnioskowałem że muszę kliknąć na w ale to nie pomaga;/ pozdrawiam:)
Napisano 22 Czerwiec 201014 l pewnie chodzi ci o nacisniecie X, problem opisany w FAQ tego forum od lat tak btw, tutorial nie ma za wiele wspolnego z torturami (chyba ze jest naprawde marny).