Napisano 9 Marzec 201015 l Witam, Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, dlaczego nie mam w edytorze materiałów MAxwell Emiter'a ? Mam tylko Maxwell Material i Maxwell Material (Ref) ???
Napisano 9 Marzec 201015 l Autor Dzięki ;) Ty tez używasz Maxwella czy czegoś innego ? Sam tak myślę i myślę, czy warto rzucać się na maxwella, skoro ludzie w mentalu robią rzeczy takie, że głowa mała, a ja i tak się dopiero uczę.... z tym, że boje się ze jak nauczę się jednego dobrze to potem przesiąść się na coś lepszego będzie gorzej... v-raya przynajmniej mam normalną wersję, a maxwell ma ten znak wodny na kazdym renderze ;/
Napisano 9 Marzec 201015 l Każda wersja trial płatnego silnika renderującego ma watermark. Nie korzystam z Maxwella, czasem lubię się nim pobawić, ale na moim quadzie render wnętrza 1200x900px, który byłby znośnie bez szumu, leci jakieś 8-12h, więc dziękuję, zostanę przy vrayu. Sz.
Napisano 10 Marzec 201015 l Autor Masz na myśli farmy tworzone na hamachi ? Widziałem temat - jestem ciekaw czy to działa ? Mam na myśli sprawność tej sieci... korzystacie z tego w ogóle ? pozdrawiam
Napisano 10 Marzec 201015 l Emitter jest warstwą w Maxwell Material... Sz. "się mylicie" Hipolicie - albo nie to chciałeś napisać, bo wiem, że macałeś maxwella ;) emiter odpala się normalnie w maxwell material, tylko trzeba pojechać do dołu suwaczkiem i tam już jest specjalna rameczka. Turisma - zacznij od vraya po 25 latach studiów jak już dotrzesz do granic jego wszechświata poszukasz czegoś innego. Do maxwella trzeba mieć morze cierpliwości i TIRy procków.
Napisano 10 Marzec 201015 l "się mylicie" Hipolicie - albo nie to chciałeś napisać, bo wiem, że macałeś maxwella ;) emiter odpala się normalnie w maxwell material, tylko trzeba pojechać do dołu suwaczkiem i tam już jest specjalna rameczka. Turisma - zacznij od vraya po 25 latach studiów jak już dotrzesz do granic jego wszechświata poszukasz czegoś innego. Do maxwella trzeba mieć morze cierpliwości i TIRy procków. Się nie mylimy, bo się zaktualizowalismy wiedzę do V2. :D Sz.
Napisano 10 Marzec 201015 l a to zwracam respect ;) jeszcze się nie upgradowałem do V2 i myślę kategoriami pluginu do 1.7.1 tak też moja Culpa moja Maxima ;)
Napisano 11 Marzec 201015 l Masz na myśli farmy tworzone na hamachi ? Widziałem temat - jestem ciekaw czy to działa ? Mam na myśli sprawność tej sieci... korzystacie z tego w ogóle ? pozdrawiam a nie, chodzi mi o taką pierwszą z brzegu: http://www.rebusfarm.com/ jestem ciekawy ile kosztuje kilka ujeć na potrzeby klasycznej wizualizacji, bo z tego co widzę, aż tak strasznie to nie wygląda... chociaż mogą być koszty ukryte ;)
Napisano 11 Marzec 201015 l o ja Cie! nie wiedziałem Chrupek, że taki zminusowany jesteś ;) szczerze mówiąc to się dziwię, bo sprawiasz sympatyczne wrażenie. Może sam się minusujesz tak dla przyjemności ;) ? a co do renderfarm to trzeba uważać na czas łączenia poszczególnych .mxi w jeden, bo może się okazać że render idzie 15 minut i jest cacy ale potem merguje wszystkie .mxi przez kolejne 15 minut i płacimy dwa razy tyle.
Napisano 11 Marzec 201015 l zdeno: 15 minut? Oni tam mają dość sporo tego hardłeru, wydawało mi się, że to w sekundy idzie :/ No nie wypowiem się, bo nigdy nie renderowałem farmą, ale skoro masz doświadczenie to podzieliłbyś się z upośledzonym kolegą :D Powiedzmy, robię takie wnętrze Hobbita... ile to by się liczyło tak na Twoje oko? specjalnie dla Ciebie zademonstruję kilka przykładów mojej drogi cierniowej: - za podkrecanie do wojny miedzy renderam - bo cie jakoś nie lubie - poziom postów gimnazjum - nic nie wnoszący, bezsensowny post - bez jaj moze Ciebie stac na mortion builder i maye. a blender to co. - daruj se te recenzje czyż oni nie są intelektualnie piękni... wprost urodzeni by rządzić, karać, miłować... szkoda mi czasu na nich Zdeno... naprawdę mi szkoda. Edytowane 11 Marzec 201015 l przez Chrupek
Napisano 11 Marzec 201015 l Autor ...zacznij od vraya po 25 latach studiów jak już dotrzesz do granic jego wszechświata poszukasz czegoś innego. Do maxwella trzeba mieć morze cierpliwości i TIRy procków. Nie no bez przesady, V-raya dosyć ogarniam, nie będę już szedł w tył ;) Co do roweru i ścigacza - słaby przykład ;P ale ok ;) hehe... tak czy siak, dzięki za rady ;) zostanę przy V-rayu na razie )
Napisano 12 Marzec 201015 l dzięki za prezentację Chrup zaiste podpadłeś, a wszczynanie wojen silnikowych to sam bym chętnie pokarał :D co do renderowania na renderfarmach to samo nie użytkowałem, ale czytałem na forum maxwellowym i tam głównie zwracaja uwagę, że łączenie wyników czasem trwa dłużej niż render ;)
Napisano 3 Kwiecień 201014 l a nie, chodzi mi o taką pierwszą z brzegu: http://www.rebusfarm.com/ jestem ciekawy ile kosztuje kilka ujeć na potrzeby klasycznej wizualizacji, bo z tego co widzę, aż tak strasznie to nie wygląda... chociaż mogą być koszty ukryte ;) ja korzystam z rebusa i jestem bardzo zadowolony. Koszty...hmm zalezy jak sie patrzy. Animacja 240klatek 320x480 kosztuje mnie ok 20 funtow przy SL15. Sa to pierscionki z brylantami (takze licze dyspersje). Poza tym maja swietny plugin do maxa, klikasz i leci :) Nie wiem czy jeszcze tak mozna ale pamietam, ze przy zakladania konta dostawalo sie 20punktow=20euro takze kazdy moze sam sprobowac i ocenic. Osobiscie, polecam.