Napisano 14 Marzec 201015 l Cześć, postanowiłam i ja założyć tu teczkę licząc na konstruktywną krytykę. Na pierwszy ogień moja pierwsza ilustraca od początku w PS, na razie tylko część większej całości. Do tej pory czułam się pewnie tylko w tradycynych technikach, ale postanowiłam spróbować swoich sił na tablecie (bamboo fun A5). Postaram się w najbliższym czasie skończyć reszte i też wrzucę. Mam problem z tkaninami więc proszę o rady jak wybrnąć z tego. pozdrawiam Agnieszka hm, w sumie dodawanie zdjęć wydaje się takie proste a nie potrafię... o udało się :) Edytowane 14 Marzec 201015 l przez pimpek
Napisano 14 Marzec 201015 l Witam na forum i kilka rad: - nie zaczynaj z białego, ustaw sobie jakiś neutralny kolor, choćby szary - wymyśl sobie punkt padania światła/świateł. Zauważ, że w twoim rysunku nie ma światłocienia, co strasznie spłaszcza bryłę - lepiej jechać całość od ogółu do szczegółu mimo, że dopieszczanie jednej postaci kusi. Ludzie tutaj na pewno jeszcze rzucą Ci garść rad, powodzenia.
Napisano 15 Marzec 201015 l No i dobrze Kishkoltz (bosz, ale trudna do wymowienia ksywka, Stary! :D) powiedzial. Teraz zastosuj sie do rad i pokaz co z tego wyszlo :-)
Napisano 16 Marzec 201015 l Jak wybrnąć z problemu z tkaninami? Nic trudnego. Re-fe-ren-cja. Może być z google, czy jakieś tam zdjęcie, ale najlepiej jest sobie wszystko ustawić w naturze. Jak nie ma kto pozować, to sama się ustawiasz i cykasz sobie fotki. No, póki co ta pani nóg jeszcze nie ma :). pozdrawiam
Napisano 16 Marzec 201015 l eh bo ona siedzi nie po męsku tylko po babsku i ma nogi na lewą stronę ;) tak wiesz, jak to drzewiej kobiety siedywały na koniach a nie okrakiem ;)
Napisano 16 Marzec 201015 l http://www.max3d.pl/tutorial.php?id=97 Zwroc uwage, ze czasem odzwierciedlenie na rysunku tego jak cos sie uklada w rzeczywistosci nie zawsze wyjdzie mu na dobre. Owszem, nogi mozna by tak przedstawic, ale mysle ze akurat taki kadr sie do tego nie nadaje po prostu. Przeczytaj powyzszy tutorial - masz tam zawarta naprawde porzadna podstawe do rozpoczecia zabawy z 2d.