Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siema Ludzie :)

Mam do was taka prośbę...

Bo wczoraj zaczalem sobie modelować w/w Dodga, a że jest to moj dopiero drugi model samochodu(pierwszy mi wyszedł jak mydelniczka :/ ), to wiem ze napewno popełniłem juz jakieś błedy, tylko nie wiem jakie, i chciałbym abyście mi już teraz powiedzieli co jest źle...

Niestety nie mam za duzo czasu aby ogladac GB tutoriali, wiec probuje poprostu samemu cos wymodelować.... i dlatego prosze was o pomoc :)

Pozdrawiam i dzieki :) siatka.jpg

siatka2.jpg

siatka3.jpg

siatka4.jpg

siatka5.jpg

Edytowane przez rodzyn2412

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie no - wczoraj zacząłem modelować to samo auto :D

Siatka trochę za gęsta według mnie.

Napisano
  • Autor
Nie no - wczoraj zacząłem modelować to samo auto :D

No to jak skonczymy to porownamy

a co do boku, to chyba macie racje, tylko kurcze boje sie ze ten bok mi potem dobrze nie wyjdzie... no ale poprawie go :)

dzieki za dotychczasowe odpowiedzi panowie :)

Napisano

No, je też teraz modeluje ten samochód;) Po pierwsze opanuj te fale na boku.

Napisano

...ano to piękny samochod - juz go modelowalem w low poly

Po pierwsze mało zrobiłeś- nie ma zbytnio nad czym się rozpisywać- odwzorowales jak na razie sylwetke ale bryly jeszcze nie ma- winna jest siatka- jest totalnie oderwana od ksztaltow, ktore probujesz odwzorowac. Widać to najlepiej na ujeciu bocznym- niestety umiejetnosc tworzenia poprawnej siatki to podstawy modelowania, ktore musisz opanowac. Poogladaj siatki modeli 3D samochodów- wyłapiesz podobieństwa w jej prowadzniu pomimo różnnych brył. Wpisz w Google "car wireframe"