rodzyn2412 Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 (edytowane) Siema Ludzie :) Mam do was taka prośbę... Bo wczoraj zaczalem sobie modelować w/w Dodga, a że jest to moj dopiero drugi model samochodu(pierwszy mi wyszedł jak mydelniczka :/ ), to wiem ze napewno popełniłem juz jakieś błedy, tylko nie wiem jakie, i chciałbym abyście mi już teraz powiedzieli co jest źle... Niestety nie mam za duzo czasu aby ogladac GB tutoriali, wiec probuje poprostu samemu cos wymodelować.... i dlatego prosze was o pomoc :) Pozdrawiam i dzieki :) Edytowane 15 Marzec 2010 przez rodzyn2412
halset Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 Nie no - wczoraj zacząłem modelować to samo auto :D Siatka trochę za gęsta według mnie.
rodzyn2412 Napisano 15 Marzec 2010 Autor Napisano 15 Marzec 2010 Nie no - wczoraj zacząłem modelować to samo auto :D No to jak skonczymy to porownamy a co do boku, to chyba macie racje, tylko kurcze boje sie ze ten bok mi potem dobrze nie wyjdzie... no ale poprawie go :) dzieki za dotychczasowe odpowiedzi panowie :)
kłapouchy Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 A co tam ma nie wyjśc? Prosty bok, więc nie widzę problemu..
FF Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 No, je też teraz modeluje ten samochód;) Po pierwsze opanuj te fale na boku.
halset Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 To się szykuje nieoficjalna mini minibitwa hehe ;)
eco Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 ...ano to piękny samochod - juz go modelowalem w low poly Po pierwsze mało zrobiłeś- nie ma zbytnio nad czym się rozpisywać- odwzorowales jak na razie sylwetke ale bryly jeszcze nie ma- winna jest siatka- jest totalnie oderwana od ksztaltow, ktore probujesz odwzorowac. Widać to najlepiej na ujeciu bocznym- niestety umiejetnosc tworzenia poprawnej siatki to podstawy modelowania, ktore musisz opanowac. Poogladaj siatki modeli 3D samochodów- wyłapiesz podobieństwa w jej prowadzniu pomimo różnnych brył. Wpisz w Google "car wireframe"
rodzyn2412 Napisano 17 Marzec 2010 Autor Napisano 17 Marzec 2010 Dzieki Eco za podpowiedz i uwagi :) z rady napewno skorzystam :)
Rekomendowane odpowiedzi