Napisano 18 Marzec 201015 l Witam, jestem nowym użytkownikiem forum max 3d :D render testowy oświetlenie i materiały moje ,scena z modelami sciagnieta kiedys z forum do testów.
Napisano 18 Marzec 201015 l Na tym forum raczej nie lubi się wykorzystywania gotowców. Ile tam jest twojego wkładu? 5%? 10%?
Napisano 18 Marzec 201015 l Jesli chce poćwiczyć tylko nakładanie tekstur i oświetlenie to nie widzę problemu. Na moje oko szafka po lewej przy łóżku jest jakaś "dziwna".
Napisano 18 Marzec 201015 l ja wogole nie widze problemu, wiekszosc szanujacych sie firm sama udostepnia cala baze swoich produktow w 3d, po zatym najwieksi wymiatacze w dziedzinie wizek maja swojego wkladu moze z 20% w wizkach(jesli chodzi o modele)..... a co do projektu to swiatlo cos nie pasuje, wyglada jakby zamiast sciany z tylu nie widocznej dla kamery na calej jej powierzchni byl rozciagniety vray plane.......
Napisano 18 Marzec 201015 l Nielubię wogóle wykorzystywania obcych elementów ale jest różnica między włożeniem kilku obiektów do scenki a wykorzystaniem całej gotowej sceny. Tak przynajmniej byłoby się autorem aranżacji.
Napisano 18 Marzec 201015 l dac77, proszę, pisz za siebie z łaski swojej. 2k-szy, jeśli to początki to nie jest najgorzej. Widzę że coraz więcej ludzi się na sinemę przesiada - chyba znak czasów.
Napisano 18 Marzec 201015 l Dac77 odpuść sobie jesli dobrze pamiętam to w którymś dziale na naszym szanownym forum robiło sie rendery bazując na gotowcu. Takze nie ma co sie czepiać szczegolnie ze autor watku sam sie przyznał a jak chłopak jeszcze nie umie modelować to niby na czym ma poćwiczyć. Calkiem to ładnie wyszło szczególnie jesli to początki;) Edytowane 19 Marzec 201015 l przez s_vimes
Napisano 20 Marzec 201015 l dac77, dzięki za reputa, załamałem się jak go zobaczyłem :D Nie przychodzi Ci do głowy że może jednak ktoś z forum też ma rację? Po co zabierasz głos, jak kończysz każdą dyskusję w ten sposób? Walisz serducho w przypływie bezsilności? :D Pozdro :D