Napisano 18 Marzec 201015 l Firma Autodesk oficjalnie już zapowiedziała zmiany w sposobie dostarczania oprogramowania. Od wersji 2011 domyślną metodą dostarczania oprogramowania będzie jego pobieranie z internetu, nie będą to już jak do tej pory płyty DVD. Taka decyzja nie powinna być dla nikogo zaskoczeniem. Podobnie robią już inne firmy. Jest to w pewnym sensie jakaś redukcja kosztów, nie wpłynie ona jednak na cenę oprogramowania. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1079
Napisano 18 Marzec 201015 l Chwała Bogu. Po zakupie lub upgradzie, następnego dnia pobieramy program z internetu a dwa tygodnie później Adsk z Irlandii przysyła paczkę pełna nikomu niepotrzebnego plastiku, który zalega na półce (nie mówiąc już o recyclingu itp). It's 2010 for God sake!
Napisano 19 Marzec 201015 l dobra, a jak padnie komus dysk z isntalką na nim to po wyjsciu nowej wersji oprogramowania bedzie mial dostep do poprzedniej wersji? czy bedzie zmuszony kupic nową ? mozna niby wypalic na dvd sobie ale roznica w płytach kupionych w komputerowych a tłoczonych jest dosc spora, tłoczone sa trwalsze jesli chodzi o trzymanie danych na nich, płyty z komputerowych niestety tak nie maja i nawet te najlepsze czesto potrafią pasc i co wtedy? mozna niby pobrac piracka wrersje i uzyc klucza oryginalnego? no ale cena oprorgamowania w niektorych sklepach jest naprawde spora i jak wprowadza tylko pobieranie to mam nadzieje ze ebdzie mozna sobie kupic wersje gdzie tylko sie podoba i nie ebda odsylac do resellerow (o ile juz tak nie mozna)
Napisano 19 Marzec 201015 l Każda normalna firma umożliwia wielokrotne pobieranie zakupionego oprogramowania
Napisano 19 Marzec 201015 l Malo tego, jak masz subskrypcje to mozesz pobierac tez kilka wersji wstecz (odkad masz ja wykupiona) + wszystkie dodatki, etc. Wsio wisi na servach ADSK i czeka na download. Edytowane 11 Czerwiec 201311 l przez ZelvaBOi
Napisano 19 Marzec 201015 l Ja tam płacąc kilkanaście tysięcy za program i kolejne tysiące za coroczne subskrypcje, nie gardzę widokiem pudełka na półce:P.