Napisano 21 Marzec 201015 l Witam. Mam dwa pytania. 1. Zrobiłem o taka prostą animacje: no i mam ją zapisaną w pliku o rozszerzeniu ".blend'. Zacząłem tworzyć taką jedną grę no i chciałbym mieć w niej tą animacje. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak zaimportować tą animacje i jak użyć jej jako akcję? 2. Czy jest jakiś sposób na "rozłożenie" elementów 3D do 2D? Chodzi mi o to, że na przykład mam kwadrat z dziurą w jednej ściance i żeby blender jakoś to rozłożył na 2D (np. na krawędziach), żebym mógł to wsadzić do jakiegoś programu graficznego w stylu Paint'a lub Photoshop'a, a potem dać jako teksturę.
Napisano 21 Marzec 201015 l Nie bardzo wiem o co Ci chodzi bo jeśli chcesz wyeksportować animację to musisz ją wyrenderować do jakiegoś formatu video lub sekwencji png itd a później możesz użyć jako animowanej textury .Może to http://troman.pl/download/tutoriale/wideo-w-bge.zip coś pomoże ...:)
Napisano 21 Marzec 201015 l Autor Z tą animacją to nie o to mi chodzi. Chodziło mi, żeby wgrać cały model, wraz z informacjami z okienek NLA itd. Edytowane 21 Marzec 201015 l przez dychab
Napisano 21 Marzec 201015 l Append or link /lokalizacja twojego blend /Object /i tu to co tam masz np Cube .Dla tego dobrze jest nazywać obiekty ...
Napisano 21 Marzec 201015 l Autor Już tego dawno próbowałem. Jedyna opcja to "Load Library", a jak chce coś załadować, to pisze, że nie da się tego załadować jako biblioteki ("Cannot use current file as library" czy jakoś tak). Dzięki, już działa. Edytowane 21 Marzec 201015 l przez dychab