Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie wiem do konca jak to powiedziec wiec wytlumacze, chodzi mi o to ze jak importuje obiekty z ZBrusha to maja ten znany w Maxie opakowanie i mam z nim probolem, poniwarz nie wiem jak zmienic jego polozenie a to mi przeszkadza w texturowaniu. Nie wiem do konca czy mnie rozumiecie ale chce wiedziec jak przekrecic to podelko inaczej XYZ. Dzieki i przepraszam sa taki post

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

napisz jeszcze raz tym razem po polsku z deklinacja poniewaŻ nie bardzo wiadomo o co ci chodzi.

Napisano
  • Autor

Tak wiem błędy, przepraszam.

Naprawdę nie wiem jak to powiedzieć ale każdy obiekt który importuje z ZB (w ogole) każdy obiekt w Maxie ma takie białe kreski dookoła siebie - takie jak gdyby pudeleczko, nie wiem jak to się fachowo nazywa. i jak importuje np. głowę to ma ona tak ustawione pudełko ze nie mogę korzystać w UVW Mappingu bo render textury jest pod katem 45* tak jakby czoła. a zależny mi zęby był bezpośrednio na twarz.

Dzieki za wszelkie poomoce

Napisano
  • Autor

ps. Tak tak Xform to jest to-tylko nie wiem jak go zresetować, ale on właśnie określa "pudełko" o którym mowie.

Cos sie dzieje:)

Napisano

to "pudełeczko" możesz wyłączyć literką j

w jakim sensie nie możesz korzystać z UVW map ? jak po dodaniu UVW map klikniesz na modyfikator i zrobi się żółty wtedy edytujesz gizmo UVW mapki możesz tego boxa mapowania obracać przesuwać.

O to chodziło ?

Napisano

Zakładka utilities -> ResetXForm ->Collapse. Albo z poziomu modyfikatora.

Napisano
  • Autor

Dziękuje wam wszystkim za pomoc, bardzo mi pomogliście.

Działa:)

Jeszcze raz dziękuje.