melman Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 Witam Zaimportowałem z Autocada obiekt 2d, krzyż. Teraz vertext obiektu są połączone liniami, jednak każda linia to osobny obiekt. Chcę zapełnić przyż powierzchnią (środkowe dziury zostawić puste) tak aby potem móc je pogrubić. Jak sie do tego zabrać? Po skonwertowaniu do editable poly i mesh obiekt znika a po skonwertowaniu do editable spline można edytować krzyż, ale nie wiem co dalej
pressenter Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 Obrysuj splinem z włączonym snapem, i extruduj. Sz.
m-peter Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 Mozesz tez "zespawac" (weld) wiezcholki i przekonwertowac do poly.
melman Napisano 31 Marzec 2010 Autor Napisano 31 Marzec 2010 Te spawanie średnio działa... jak tego użyć?
apeq Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 Żeby narzędzie Weld działało ,wszystkie odcinki muszą być jednym obiektem. Zaznacz jeden odcinek, wybierz narzędzie Attache i po kolei dodawaj wszystkie odcinki. Po tej operacji Weld będzie działać.
Rekomendowane odpowiedzi