Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy dobrze nazwalem temat ale chodzi mi o wykorzystanie mocy drugiego komputera do zrenderowania jednej klatki (jejdego obrazka)

Czemu to nie dziala !!!! ????

Podłaczylem do siebie dwa komputery kablem sieciowym. Na jednym otworzylem scene i wpisalem IP z drugiego w Distributed Rendering. Na tamtym odpaliłem VRay DR spawner.

I JAK BIORE RENDER to sa dwa render region division (te okienka z biala obramowka podczas renderu) i one sa podpisane moja nazwa komputera.

u mnie jest 100 % wykorzystania procesora - tam 4 % - wiec tam sie nic nie dzieje; powinny chyba dojsc dwa okna z nazwa drugiego kompa ??

co ja robie zle ? moze jakies ustawienia dodatkowe ktore przeoczyleem ? moze cos w systemie ?

Edytowane przez Lukasz_D

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jestes piewien, ze komputery sa napewno w sieci ? Wpisz w konsoli windows polecenie ping xxx.xxx.xx.xx (adres ip drugiego komputera) i sprawdz czy zwraca polaczenie a nie wyswietla sie timeout

Napisano
  • Autor

Prawde mowiac nie znam sie. i zrobielem jak velopl napisal. I otrzymalem takie cos.

CZY TO DOBRZE CZY ZLE ?

25681760.jpg

Napisano

dobrze. Na sieciowym w VRayu niestety się nie znam, więc nie pomogę. Sprawdź ustawienia zapory systemu - pewnie coś blokuje.

Napisano

wszystko jest ok. nie mam pod reka xp zeby sprawdzic w ktorym miejscu sa wyjatki firewalla xp ale pewnie bedzie tak jak M@Ti napisal. dodaj w wyjatkach firewalla xp drspawner powinno pomoc.

Jeszcze jedno. czy jak wlaczasz render to czy na drugim kompie w konsoli drspawnera cos sie w ogole pokazuje? moze byc tak, ze robisz jakis niezbyt skomplikowany render i drugi komp nie zdaza sie polaczyc ;)

Edytowane przez velopl

Napisano
  • Autor

Hmm juz sam nie wiem - dodalem drspawner do wyjatkow, wszystko robie chyba prawidlowo.

NIE WIEM CZY TO TO - BO KIEDY RENDERUJE - PROCESOR DRUGIEGO KOMPUTERA 60-85 % UZYCIA

ALE TE KWADRATY SA NADAL TYLKO DWA (PODPISANE NAZWA MOJEGO KOMPUTERA)

czy powinny byc jeszcze dwa z nazwa komputera drugiego ?

Napisano

ile czasu trwa wyrenderowanie sceny ? czy pokazuje ci sie cos w konsoli drspawnera na drugim kompie ? wlacz render i patrz na drugi komputer, na ekran drspawnera.

Napisano
  • Autor

oho widze ze to tylko chwile dzialalo - po minucie spadlo no 4 % i juz sie nic nie dzieje.

jak wlaczam konsole na drugim komputerze to sie pojawia tylko ikonka na pasku po prawej i zminimalizowana aplikacja na pasku nazwana: vraydummy2010.max i w sumie nie moge nic z tym zrobi bo jak na to kilkam to sie nic nie dzieje (czasem widac jak mignie interface 3d maxa) ale tylko miknie i nic. czy tak powinno byc ? maxa na drugim komputerze nie trzeba odpalac ?

render trwa troche powyzej 6 minut jak jest zaznaczone (Distributed Rendering) bez tyle samo wiec nie dziala ...

Napisano

Witam, po przeczytaniu wszystkich wskazówek dalej nie działa :/ Ktoś może rozwiązał już ten problem?

Napisano

Ponawiam pytanie, w maxie widzi drugi komputer, pobiera jego IP ale podczas renderu dalej tylko główny robi :/

Pomóżcie, ktoś na pewno też kiedyś miał problem i mu ktoś pomógł.

No i po kłopocie, dzięki piko84, bo mnie zmotywował do myślenia i wymyśliłem :)

Komputery się widziały, ale ten wykorzystywany miał źle przypisany adres licencji, podane było LOCALHOST a ma być nazwa kompa gdzie jest klucz wpięty :)

Edytowane przez aduko