Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo dobry tutorial - komentarz zawiera dużo pomocnych informacji.

Ciekawe jest to, że wiele osób, które zaczynały animować w MAXie (włączając mnie :) właściwie nie używa blokowania na step keys, co można znaleźć w prawie każdym tutorialu do Mai i do animacji w ogóle. Interesujące, jak użytkownicy różnych software'ów wypracowują sobie zupełnie inne techniki.

W tym tutorialu jest to właściwie coś pomiędzy pose-to-pose a straight-forward, co jak się okazuje jest całkiem wydajną techniką.

Good job!

Edytowane przez fps

Napisano

Wypas :) Masz szalenie nietypową technikę pracy nad animacją, ale widziałem już kilka i Twoja jest jedną z wielu po prostu. Świetnie, że po raz kolejny dzielisz się swoim doświadczeniem. Tutoriale dotyczące animacji o takiej jakości jaką tu prezentujesz to wielka rzadkość. Tym bardziej doceniam Twój wkład.

Sam tutorial bardzo fajny. Doskonale pokazuje twój sposób pracy nad ujęciem i całą jego realizację. Kawał świetnej roboty. Przyjemnie się oglądało :)

Napisano

fajnie tute i naprawde widac ze robisz animacje na poziomie.Jakie sa szanse na polskie wersje tutoriali?

Napisano
  • Autor

Witam - dzieki za pozytywne komentarze - to zawsze nakreca do dzialania:) >Jacenty - pierwszy tutek na max3d jest po polsku - ten jest in english zeby nasi sasiedzi zrozumieli :) sorki za brak polskich znakow:)

Napisano

Z ciekawości zapytam czy w przypadku BIPEDA, funkcje z CAT działają? W nowym max 2011 jest on już zaimplementowany czy mozna łączyć te dwa rozwiązania czy też lepiej jest już przejść z BIPEDA na CAT? Jakiś rok temu testowałem sobie rigowanie i animację na kościach, ale teraz gdy jest CAT i można bez ograniczeń chyba tworzyć dowolne szkielety chyba kości zaczną zanikać.

pozdro