Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak przez mgłę pamiętam, że gdzieś Ktoś już o tym pisał ale nie mogę znaleźć, więc może się mylę i poruszam temat.

W wersji 3.0 ZB, gdy "wypuszczałem" zrzuty obiektu do nałożenia tekstury do Photoshopa, otwierały się one w nim

w grupach, które ustalałem - Front, Left itd. W każdej grupie oprócz warstwy z białym zarysem obiektu, była warstwa z zarysem tego

obiektu wraz z cieniowaniem. W obecnej wersji ZB 3,5 R3, otwierają się same białe warstwy zarysu bez warstwy cieniowania,

co bardzo utrudnia a nawet uniemożliwia teksturowanie. Czy ta wersja AppLink w ZB tak ma? Jeśli nie, to co powinienem zrobić, by była generowana do PS warstwa z cieniowaniem. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 948
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

U mnie wszystko działa normalnie. Może masz ustawiony Matcap na flat color? Nie masz tych warstw czy są tylko puste?

Napisano
  • Autor

Dzięki za szybką odpowiedź lucek.

Ustawiałem w ZB kilka rodzajów materiałów i wszystkie rodzaje wyświetlania i nic. A w PS są TYLKO warstwy "do malowania". Może to moja domowa wersja jest taka. Spróbuję w pracy ale to dopiero w poniedziałek.

PS.

Przeczytałem, że jesteś "alkoholik, ćpun i żonę lejesz". Ja swojej STARAM się poświęcić jeden dzień w tygodniu a przez pozostałe mogę chlać wódę i ćpać. I dzięki temu jednemu dniu nie muszę jej bić. W obu przypadkach (bicie żony a spacer z Nią a potem obiadek i kolacja przy świecach) to podobny stres, ale za to sześć spokojnych dni. Polecam.

Oczywiście, że żartujemy ;).

Edytowane przez waza