melman Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 Witam stworzyłem bipeda, bałożyłem na niego skóre, biped mało zmodyfikowany, podobny do anatomii człowieka. Teraz mam problem z jego obracaniem. Mogę edytować każdą kość osobno, jednak gdy chcę obrócić całego bipeda o 90 stopni, on się wygina, nogi sie zginają w kolanach. Jak można obrócić bipeda jako całość?
melman Napisano 11 Kwiecień 2010 Autor Napisano 11 Kwiecień 2010 Już nieaktualne Motion, Track selection
flamaster69 Napisano 9 Luty 2011 Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) Melman, właśnie mam ten sam problem, ale nie umiem z tego wyjść, stopy bipeda przytwierdzone do podłoża, a chciałbym żeby cały 'sunął' po tym podłożu oprócz tego że rusza kośćmi. Mógłbyś mi łopatologicznie wyjaśnić? Bo klikałem na wszystko w 'Track Selection' ale guzik to daje. =============== EDIT: już to odkryłem. muszę mieszać przyciskami SET SLIDING KEY i SET FREE KEY w Key Info.. :) Połowa nauki maxa to wyczerpujące eksperymenty :) Edytowane 9 Luty 2011 przez flamaster69
Gość Gosc Napisano 9 Luty 2011 Napisano 9 Luty 2011 e tam, mozna calego bipeda przyczepic do dowolnego obiektu (nawet glupi attach) i uzyc go do transformacji :P albo tak jak napisal melman, dodac nowa sciezke animacji i zanimowac glowny element bipeda
bombelek Napisano 12 Luty 2011 Napisano 12 Luty 2011 A główny element bipeda to standardowo Bip01 (z tego co pamiętam ta kostka w miednicy), może to komuś kiedyś pomoże ;p
Rekomendowane odpowiedzi