Skocz do zawartości

Laptop możliwe przyjazny 3dsmax ~2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, budżet skromny, ale mam pilne zapotrzebowanie na laptopa, który może w bliskiej przyszłości służyć także do intensywnej pracy w 3d. Kompletnie wypadłem z obiegu w kwestii hardware, dlatego wszystkich pasjonatów prosiłbym o naprowadzenie mnie na coś sensownego do 2500zł.

Z góry dzięki!

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

witam! żeby nie zakładać nowego wątku to chciałbym się podpiąć. ja także kompletnie nie orientuję się w nowościach a chciałbym zakupić notebooka za tak około 2500 pln, nie koniecznie musiałby on mi słżyć do pracy w 3d w 100% jednak chciałbym mieć możliwość ogarnięcia miliona poly i renderu w przyzwoitym czasie czy też popracowania w photshopie bez zbędnych zawieszek:) chciałbym się też dowiedzieć np. czym się kierować przy wyborze (jaka karta? ile RAM? jaki procek?) bo mam możliwość przywiezienia takiego z irlandii i czy ktoś może orientuje się jakie są zależności cenowe PL a IRL ?? pozdrawiam

Gość Norad
Napisano

Mam Dell Vostro 17200, do nauki i pracy w domu jest świetny - ekran jest 17' więc nawet bez dodatkowego ekranu świetnie się pracuje. Monstrum to to oczywiście nie jest, acz procesor spokojnie wyrabia na moje potrzeby. Gorzej czasem z kartą graficzną, miała straszne problemy z DX10, ale od czasu gdy przełączyłem na DX9 jest wszystko Ok! :)

Co do samych Dell'ów to zastanowiłbym się czy w Polsce opłaca się zakupić - jest dość mało serwisów. Sam studiuję za granicą - tutaj wyszła z tego świetna okazja.

Będziesz pewnie porównywał mnóstwo benchmarków - podaję niżej dwie strony testów CPU i GPU.

http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Napisano

jesli bierzesz pod uwage uzywane, to polecam to, czego sam uzywam: thinkpad t61p - matryca matowa fullhd, procek, ktory przewyzsza i3 i dorownoje slabszym i5 no i przede wszystkim jakosc wykonania i niezawodnosc.