tomaszr Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Witam! Mam problem ponieważ gdy mam zrobioną prostą scenkę i chcę ją wyrenderować to efekt nie jest zadowalający, powiem nawet że jest bardzo zły --> http://img130.yfrog.com/img130/7720/123afn.jpg W environment mam ustawione FusionWorks Renderer. Mam dodane światło do sceny: Shadows - on, Ray Traced Shadows i Atmosphere Shadows - on. Nie wiem czemu tak jest. Może zapomniałem czegoś ustawić. Powinno wyglądać to tak, że powinien być cień i nie powinno to być w takich "pasach". Co mi radzicie. Jakie opcje mam sprawdzić. Z góry thx i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszr Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Nie wie nikt czego to może być przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kefas Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Pasy to najprawdopodobniej wynik niskiej rozdzielczości samej symulacji (nie mylić z rozdzielczością obrazka). Co do cieni to musisz włączyć wolumentaryczne cienie (AB Ray Trace Shadow, AB Shadow Map) Polecam darmowe tutoriale do Fume Allana McKay'a: http://vfxsolution.com/allanmckay/2009/11/legacy-fx-tutorials/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszr Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Dzięki! Pozmieniam to i zobaczę jak będzie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 hejka, nie wiem czy to juz robiles .. musisz dorzucic w panelu fumefx swiatlo do sceny , dodatkowo w zakladce rednering, przy smoke musisz dac cast shadow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi