Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam po dłuuugiej przerwie.

Przerwa jednak nie znaczy, że nie działałem w 3d. Wręcz przeciwnie. Mam teraz sporo czasu na to, poza tym wymieniłem kompa-staruszka na nowego i postanowiłem w końcu przysiąść do nauki jak należy.

Wziąłem się za wnętrzę, z głowy jest, na wakacyjne wspominki mnie wzięło wię powstało coś takiego. Teraz nie wiem co zrobić, by to wyglądało w miarę po ludzku i by miało to ręce i nogi. Doradźcie, jeśli możecie, ponieważ niedługo spłynie na mnie parę małych zleceń od znajomych, a chciałbym, by wyszły dobrze.

Na razie mam coś takiego:

scenka03.jpg

scenka04.jpg

Na drugim obrazku widać problemy z firanką, pójdzie jeszcze do wymiany, dlatego nie bawiłem się już w karnisz... ale mam ogólnie problem z jej materiałem. Firanka z poligonów bez shell'a z materiałem 2-sided Bez tylnego materiału, na przednim w opacity wrzucony output o wartości 0,75. Próbowałem innych ustawień ale cholerstwo nie chce za nic wyglądać naturalnie:(...

Z tego, co wiem, że muszę jeszcze zrobić:

-klamki w oknach,

-krzesło,

-coś na podłogę,

-widoczek jakiś za oknem.

Mam troche problem z firanką. Na pewno ją zmienię, zrobię dwuczęściowe zasłony, ale firankę też chciałbym zostawić.

Mam też pytanie: jak najlepiej umieścić za oknem widoczek? Tak, żeby nie dzialało na niego światło vray sun?

Na razie tyle.

Jeśli możecie, pomóżcie, wypowiedzcie się co zmienić, zostawić.

Pozdrawiam - Ciastuch.

Edytowane przez ciastuch
  • Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

I ja bym się z chęcią dowiedział jak zrobić realistyczną firankę tego typu. Właśnie się zmagam z tym, jak na razie wziąłem gotowca z : http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=1032

Może Cię to zainteresuje :P

Dodaj vraylight w okno bedzie jaśniej

Ja generalnie słaby jestem, ale jak tak testowałem vray suna to lepiej mi wszystko wychodziło jak dałem direct light zamiast Vray sun w interiorze, no i wtedy widok łatwo ustawić bo kontrolujesz gdzie pada "słońce".

Niech mnie ktoś lepiej ogarnięty poprawi jak coś nie tak ;P

Edytowane przez gonnog
Napisano

Ogólnie nastrój jest i mi się podoba i szacun :), tylko te belki (ta ściana) są zbyt kanciaste (przynajmniej te niektóte). Ale ogólnie bomba :) a co do firanek gonnog to musisz użyć modyfikatora cloth (poczytaj o nim) Nie jestem pewien ale turtorial jest nawet tutaj w dziale z turtorialami.