sonickz Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 (edytowane) Witam mam pytanie jak uzyskać taki efekt, jaki zastosować materiał , czy oświetlenie jest domyślne? Proszę o wskazówki. http://www.authorwiki.up.ac.za/images/a/a0/Ae7_stnd_boxshot_front.jpg w 3ds Maxie Edytowane 21 Kwiecień 2010 przez sonickz
akkarin Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 Witam mam pytanie jak uzyskać taki efekt, jaki zastosować materiał , czy oświetlenie jest domyślne? Proszę o wskazówki. Jaki efekt? Nie widze referencji do efektu.
sonickz Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 Przepraszam z rozpędu nie umieściłem linka.
mirach Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 moze jeszcze napisz w jakim sofcie to chcesz robic, ludzie na tym forum to nie wrozki.
arev Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 Z rozpędu nie napisałeś w jakim programie chcesz uzyskać taki efekt ; )
akkarin Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 (edytowane) XD w 3ds maxie Ja uzylem Mental Raya domyslnego materialu z duzym ustawieniem przezroczystosci i na nia falloff. Pozniej mozna sobie podciagnac odpowiednie kolorki i zlapac lepszy kontrast w postproduckji krzywe i poziomy. Zalaczylem obrazek co i jak mi wyszlo. Ze szkla raczej tez wyjdzie.. ciekawe jakby wygladalo z kaustyka. Dodam jeszcze ze musisz dobrac odpowiednia liczbe refrakcji i moze wyjsc ciekawie. ja mialem tylko 6. Powinno byc chyba 8, promien wchodzi i wychodzi przez 4 obiekty. Tak sobie mysle. Edytowane 21 Kwiecień 2010 przez akkarin
Rekomendowane odpowiedzi