Napisano 23 Kwiecień 201015 l Witam na forum Jestem początkującym w 3d maxie Zacząłem modelować trase do gry w 3d maxie. Wszystko ładnie wychodzi zrobiłem już odcinek i teraz chciałem go ukształtować i tu pojawia się problem. Gdy wyginam line trasa robi się krzywa raz jest nachylona na lewo raz na prawo. Mogę to naprostować opcją editable poly jednak trasa jest dość dokładna i nie ma za bardzo takiej możliwości. Nie wiem czy mnie zrozumiecie po prostu chciałbym żeby bok z lewej strony był równy z bokiem po prawej.Czy jest jakaś opcja w line żeby wyszło to normalnie? Szukałem już męczę się z tym dobrą godzine i bez efektu. Dla rozjaśnienia daje screen: Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam
Napisano 23 Kwiecień 201015 l Hm... nie wiem czy dobrze zrozumialem... Skoro nie chcesz robic w poly tylko w splajnach to mozesz przeciez skopiowac sobie splajna gdzies obok i polaczyc jakos surface? Nie wiem czy o to ci chodzilo....
Napisano 24 Kwiecień 201015 l Masz po prostu źle kontrolery beziera ustawione w line. Vertexy mają być jako bezier, zaznaczasz vertex i ustawiasz "huśtawkę" tak żeby było dobrze.