Napisano 6 Maj 200421 l co zmienic co jest dobre i czy slonecznik dodaje troszeczke menancholi do tej pracy????
Napisano 6 Maj 200421 l ja ne wiem nawet o co tu chodzi co ma slonecznik do dziecka powieszonego na sciamie i wuzka inwalidzkiego??
Napisano 6 Maj 200421 l to jest lalka powieszona ma dzruty wystajace z ramienia...ty tez miales take same ...???HAHHA licze na odpowiedz czy slonecznik dodaje troche menancholi do sceny czy nie ... tak czy nie proste???
Napisano 6 Maj 200421 l slonecznik sucks, daj bardziej jakas r贸偶e z duzymi kolcami, moze byc czarna nawet ale tej wielkosci i i brzuch wiszacego sie chrzanii 聽 praca mi sie podoba tylko zla kompozycja wozek przwesuna w prawo i utnij sufit i boki
Napisano 6 Maj 200421 l wiesz lubie malo maslane ...ale vege...czy odpowiesz mi na pytanie czy slonecznik dodaje do sceny menancholi... czy plod dziecka jest wlasciwie ulozony do zdeptania przez osobe ktora zkorzysta z wozka inwalidzkiego ??? czy lalka z wystajacymi kablami z ciala moze powiedziec kto jest ojcem dziecka .. czy swiatlo ma byc mocniejsze czy slabsze ..... odpowiedz mi na strikte techniczne problemy ..(swiatlo,cienie ,kamera) a nie Pi...ol..o masle maslanym ...bo to jest forum 3D a nie sklepu z nabialem .. Prosze
Napisano 6 Maj 200421 l niewygladzalem go poniewaz chcialem zaznaczyc ze nie jest to cialo osoby zywej lub martwej ... dzieki za komento ..nie to co member to jest forum ??? TAK
Napisano 6 Maj 200421 l hmm.. to ja sie wypowiem tesz: Nie slonecznik niczego tutaj nie dodaje, nawet nie wiadomo skad sie wzial (chyba ze nasiona postanowily opanowac swiat, ale one przeciez sa dobre :) Ogolnie praca byla dla mnie niezrozumiala, do czasu twojej ostatniej wypowiedzi, w ktorej wytlumaczyles o co chodzi, ale to sprawilo ta kompozycje jeszcze bardziej chaotyczna. Jezeli probowales sie poslugiwac jakimis symbolami to ci nie wyszlo, jezeli nie, to i tak ci nie wyszlo. Nie bardzo rozumem co chciales pokazac i wyrazic poprzez ta prace ?? 聽
Napisano 6 Maj 200421 l napisa艂 raminez...a nie Pi...ol..o masle maslanym ...bo to jest forum 3D a nie sklepu z nabialem .. Prosze 聽 sam zobacz na wlasny temat: \"sztuczne AI\" a jak mniemam to AI z angielskiego to \"artyfiszjal intelid偶ens\" wiec po jaka cholere jeszcze dodajesz przed to wszystko \"sztuczne\"? 聽 to sie wlasnie nazywa \"maslo maslane\"
Napisano 6 Maj 200421 l wiesz zrobilem cos ...i tak mysle ze ...kazdy moze zobaczyc to co chce ...kazdy moze odczuc to co chce ...niechcialem nazucic nikomu czegos z gory ... stralem sie stwozyc taka scene ze kady odczuje co innego ...tak jak wiersz gdy go interpretujesz na swoj sposob to nieoznacza to ze to wlasnie twoja interpretacja jest wlasciwa...moze sztuczna inteligencja...moze aborcja..moze kalectwo ...moze wszystko naraz////?????to pytanie do ogladajecego... scena pokoju z telewizorem i rodzina ogladajaca film co ona przedsawia ..(rodzina ogladajaca film ) nieczeba wlasnej inwencji ...poprostu autor narzuca tok myslenia ...ja nie...co chcesz to widzisz ..nic nieiwsz twoj problem ..nara
Napisano 6 Maj 200421 l a mi sie podoba, fajny klimat, taki wstretny kwasior ale wstretny w pozytywnym tego slowa znaczeniu. nie jest jakies super technicznie ale mi sie podoba. 聽 pzdr
Napisano 6 Maj 200421 l wiesz masz racje moglo cie to zmylic ale ...niezauwazyles tego od razu tylko pozniej a slowo sztucze podklesla skrot AI... dzieki i bez obrazy ..nara
Napisano 6 Maj 200421 l 艂膮dnie wymodelowany w贸zek inwaldzki - to chyba jedyna rzecz na kt贸r膮 zwr贸ci艂em uwag臋 na twojej scence
Napisano 6 Maj 200421 l nic nie kapuje z tego moze zrob cos bardziej zrozumialego :D ale ogolem spox wykonanie
Napisano 6 Maj 200421 l mozg - pomysl do bani. 聽 cos takiego jak \"sztuczne A.I.\" nie istnieje nawet z pomyslach. Jesli juz to albo \"sztuczna I.\" albo \"A.I.\" bo A.I. to Artificial Intelligence
Napisano 6 Maj 200421 l napisa艂 raminez wiesz zrobilem cos ...i tak mysle ze ...kazdy moze zobaczyc to co chce ...kazdy moze odczuc to co chce ...niechcialem nazucic nikomu czegos z gory ... stralem sie stwozyc taka scene ze kady odczuje co innego ...tak jak wiersz gdy go interpretujesz na swoj sposob to nieoznacza to ze to wlasnie twoja interpretacja jest wlasciwa...moze sztuczna inteligencja...moze aborcja..moze kalectwo ...moze wszystko naraz////?????to pytanie do ogladajecego... scena pokoju z telewizorem i rodzina ogladajaca film co ona przedsawia ..(rodzina ogladajaca film ) nieczeba wlasnej inwencji ...poprostu autor narzuca tok myslenia ...ja nie...co chcesz to widzisz ..nic nieiwsz twoj problem ..nara 聽 聽 Wiekszosc ksiazek na rynku ma nazwy nie majace nic wspolnego z trescia, tutaj jest chociaz namiastka. Mimo ze tutaj S.I. wogole nie widze. 聽 Ja bym poprawil kompozycje, i ten sonecznik, nie pasuje, dalem pomysl o rozy.... 聽 Ale i tak mi sie podoba
Napisano 6 Maj 200421 l s艂onecznik - zupelne nieporozumienie, w dodatku zdradza go kiepski cien z PS\'a. Reszta bardzo dobra - os艂abic tylko kolorki i kadrowac portretowo - i bedzie duze PRO! Calosci przydalby sie jeszcze jakisc konkretny tytul - pomysl nad tym... Nareszcie jakis konkret dajacy do myslenia, zamiast kolejnego nudnego autka! Brawo! 聽 pozdro Marek
Napisano 7 Maj 200421 l ... bardzo ciekawy klimat ... podoba mi si臋 pomys艂 i wykonanie ... chocia偶 b艂臋dy s膮 , ale og贸lny efekt si臋 liczy. Pozdrawiam
Napisano 7 Maj 200421 l troszk臋 mnie raminez zaskoczy艂e艣. dlatego w sumie postanowi艂em odpisa膰. I nie przestrasz si臋, 偶e b臋d臋 pisa艂 du偶o bo chcia艂bym ci przekaza膰 nie konkretne wskaz贸wki a bardziej spostrzerzenia co do twojej koncepcji przedstawiania sztuki. To jest forum 3d wi臋c s艂usznie 偶adasz, 偶e powinni艣my przede wszystkim wypowiedzie膰 si臋 o materii warsztatowej. Bo je偶eli chodzi o problemy egzystencjalne zawarte w twojej pracy to r贸wnie dobrze m贸g艂by艣 umie艣ci膰 tutaj obrazek sk艂adaj膮cy si臋 wy艂acznie z bia艂ego t艂a i te偶 ka偶dy by mia艂 na temat takiej pracy odmienne zdanie, tudzie偶 zadawa艂 by sobie mn贸stwo pyta艅 w stylu \"o so Ci chodzi艂o?\". A je偶eli chodzi o warsztat to trudno mi jest cokolwiek doradzi膰 konkretnego bo wg mnie wszystko jest nie tak jak by膰 powinno. 艁amiesz wszelkie zasady kompozycyjne. Twoja praca musi mie膰 jaki艣 temat, przez kompozycj臋 nakierowywujesz odbiorce na tw贸j tok my艣lenia. A dopiero on interpretuje to na sw贸j w艂asny spos贸b. Umie艣ci艂e艣 kilka symboli praktycznie bez 艂adu i sk艂adu i ka偶esz nam domy艣la膰 si臋 o czym jest twoja praca, jak膮 histori臋 opowiada. No i w wi臋kszo艣ci przypadku spotykasz si臋 z niezrozumieniem. Wg mnie nie jest dobrze 偶e w Twojej pracy jest tak wiele w膮tk贸w. Jak praca jest o wszystkim to tak na prawd臋 jest o niczym. Rozwi膮zanie widz臋 jedno to nie mo偶e by膰 praca cytuj臋: ...moze sztuczna inteligencja...moze aborcja..moze kalectwo ...moze wszystko naraz////????? temat jest AI wi臋c odbiorca sili si臋 by j膮 w艂a艣nie zobaczy膰 i w膮tpi臋 czy patrz膮c na twoj膮 robot臋 b臋dzie zastanawia艂 si臋 nad aborcj膮. Pytasz czy kwiatek jest melancholijny. Tak na marginesie co ma melancholia do sztucznej inteligencji czy tym bardziej aborcji. Co do kwiatka to nie ma w sobie za kszty melancholii. Nie wystarczy umie艣ci膰 kwiatka 偶eby uzyska膰 melanchlijny nastr贸j. Trzeba go jeszcze tak umiej臋tnie umie艣ci膰 偶eby wydawa艂 nam si臋 melancholijny. Kwiatek w zale偶no艣ci jak go przedstawimy mo偶e oznacza膰 mi艂o艣膰, nienawi艣膰, b贸l itp. s艂owem jednym g艂upim kwiatkiem mo偶na odda膰 wszystko co si臋 chce. Chcesz kwiatkiem doda膰 melancholii nie ma sprawy, jemu potrzeba lekko艣ci - zrezygnuj z tego twardego cienia dopracuj szczeg贸ly modelu bo teraz jest brzydki, nie czysty (mam nadziej臋 偶e nie b臋dziesz si臋 t艂umaczy艂 偶e \"chcialem zaznaczyc ze nie jest to cialo osoby zywej lub martwej ...\" jak w przypadku cia艂a - swoj膮 drog膮 je偶eli nie jest 偶ywa albo martwa to jaka jest?), i przede wszystkim nie mo偶e by膰 taki sztywny najlepszy efekt melancholijny uzyskasz gdy kwiatek b臋dzie pochylony u g贸ry jak to s艂oneczniki maj膮 w zwyczaju. Dobra ale z drugiej strony to efekt melancholii mo偶na te偶 uzyska膰 pos艂uguj膮c si臋 np. w贸zkiem inwalidzkim (uwierz mi w贸zek mo偶e by膰 bardzo melanchlijny je艣li si臋 go dobrze przedstawi) to po co umieszcza膰 kwiatka. Dla samego nastroju melancholii nie warto. Dodaj膮c kolejne elementy komplikujesz ca艂o艣膰. A geniusz tkwi w prostocie, zw艂aszcza je偶eli chodzi o symbole. Kurcze mog臋 tak dalej pisa膰 ale chyba trzeba kiedy艣 sko艅czy膰. Nie dziw si臋 偶e ludzie nie daj膮 ci konkretnych wskaz贸wek bo technicznych b艂臋d贸w u ciebie jest za du偶o by co艣 konkretnego napisa膰. Mam nadziej臋 偶e cho膰 cz臋艣膰 tego co pr贸bowa艂em ci powiedzie膰 zrozumiesz, bo cieszy mnie to 偶e szukasz i chcesz co艣 przedstawi膰 a nie tylko zrobi膰 bezmy艣ln膮 prac臋, wystarczy tylko 偶eby艣 w tym szukaniu odnalaz艂 prawid艂ow膮 drog臋. Z niecierpliwo艣ci膮 czekam na kolejne prace, bo chcia艂bym wiedzie膰 jak twoje myslenie wyeowoluje. A co do b艂臋d贸w technicznych to poczytaj troch臋 o kompozycjach i 膰wicz to dojdziesz do wprawy. Powodzenia!
Napisano 7 Maj 200421 l to jest wariat , jak wszyscy pseudo artysci , a pracka jest paskudna i nie widze w tym zadnego przekazu. najgorszy w tym wszystkim to jest autor .dziecinada
Napisano 7 Maj 200421 l kurde, prawie sie poczu艂em jak na lekcji polskiego gdzie nauczyciel gada totalne bzdury i g艂upoty o epitetach, powt贸rzeniach , wykrzyknieniach i innych takich bzdetach w wierszu.... :( no i tak jak poprzednicy doczepie sie do tematu, 偶e jest bez sensu - \"sztuczna s.i.\" czyli \"sztuczna sztuczna inteligencja\" - n/c jesli chodzi o pracke od strony technicznej to chyba nie mam nic do zarzucenia (jeszcze nie przyjrza艂em sie dokladnie) i jesli dalej bedziecie gada膰 o \"przes艂aniu\" to juz wiem do jakiego tematu nie zagl膮da膰
Napisano 7 Maj 200421 l Po pierwsze : sztuczne A.I. - no comment Po drugie: Praca bez sensu i brzydka, ale w sumie galerii widzia艂em brzydsze (tzw. sztukanowoczesna). W贸zek nawet ujdzie. MNIE RAZI KOMPOZYCJA. I nast臋pnym razem zr贸b co艣, 偶eby praca nie wygl膮da艂a,jak kilka render贸w po艂膮czonych w PS.
Napisano 9 Maj 200421 l no comments ... hhaha dawno nie widzialem tak ciekawego watka na forum ... w regulaminie nalezaloby chyba dodac ... \"szczatkowa kultura mile widziana\" hehhe 聽 pozdro all
Napisano 10 Maj 200421 l jest to dziwne, nietypowe, (moim zdaniem) glupie(bez obrazy autora), ale wiele tak zwanych \"instalacji\" jest do d**y, i tak samo na lekcjach polskiego sa wierszy badz inne farmazony ktorych nie rozumiem....
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto