Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

!wrzuciłem to tu bo sie da zmiescic obrazy

a mam problem z serverkiem!

dziś minął (prawie) pierwszy dzień netArteria , było kilkanaście wykładów

z czego publice (nie widać tego na zdjęciach bo było ciemno) ok.40 osobowej

się podobał wykład Staszka Męderka.

Pierwszy wykład nosił tytuł : \"Arite ciphra:między pokusą wyzwolenia a doświadczeniem klęski\" było na nim ze 7 osób ja po 10 min. nie mogłem znieść tego i wyszedłem do galerii popsztykać na kompach i pooglądać filmy.Następnie był wykład \"Czym jest sztuka nowych mediów\" nie byłem na nim bo nie miałem czasu , pojechałem do Tychów i wróciłem do Katowic na wykład \"Zastosowanie druku cyfrowego w praktyce grafiki artystycznek\" wykładzik był dość ciekawy

opowiadał o zaletach cyfrowego druku i sposobie użycia go w praktyce.Poźniej \"O zastosowaniu tabletu graficznego w nowoczenym designie\" , z tego co widziałem przez nieliczne dziury w tłumie to koleś miał talent prezentował zalety tabletów i techniki robienia szkiców do designu itp.

Następny wykład był \"Za kulisami filmu kreowanego komputerowo\" to chyba był na razie najlepszy wykładzik na tej imprezie.Stanisław Mąderek opowiadał jak robił teledyski , reklamy , o zaletach i wadach bluebox\'u , o nowoczesnych technikach kamerowania i renderowania i oświetlania (miedzy innymi opisywal GI ,HDRI) , mówił też o maskach , o dostosowywaniu ruchu w animacjach , efektach w maxie.Wykładzik był całkiem za****sty. Był taki kawałek , zobaczycie na filmiku kiedy leciał tekst :

\"te monitory to były specjalne skrzynki z których obraz było bezproblemowo oglądać z odległości 7 cm

-normalny człowiek by podszedł i powiedział : Ja pierd*le

ale jest i drug typ ludzi z moją reakcją:

o kuuurr****aaaaaa....(śmiech na sali)\"

-cytat z wykładu , na dwóch pozostałych nie byłem bo 5 godzin siedzenia tam to juz mi się nudziło

1

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bo to była kicha i żenada, lub inaczej mówiąc .... pompy w tym nie było :)

Napisano
  • Autor

ten 2 dzien był juhowy :D nic ciekawego tylko jacyś nawiedzerni faceci , pierwszy mi się podobał alee mam do dupy zdjęcia , lepiej to na żywo wyglądało