Napisano 27 Kwiecień 201014 l Prosty robot - 3d studio max - VRay Ocencie sami Edytowane 27 Kwiecień 201014 l przez Lukasz_D
Napisano 27 Kwiecień 201014 l Hmm... To ja może zacznę od tego że te "ludzkie" ręce mi nie pasują do reszty. Gąsienice na tych walcach chyba by się szybko zsunęły. No i nie wiem na czym trzyma się tułów bo nie widzę żeby był połączony z dolną częścią i to samo się tyczy tych górnych wałeczków- lewitują razem z tułowiem:P I dlaczego wrzuciłeś 6 takich samych obrazów? Na miniaturce widzę coś innego:P Pozdrawiam:)
Napisano 27 Kwiecień 201014 l TooL666PL I dlaczego wrzuciłeś 6 takich samych obrazów? Na miniaturce widzę coś innego Autor zapomniał dodać że to test na spostrzegawczość ' Rysunki różnią się 10 szczegółami. Znajdźcie te różnice' :D
Napisano 27 Kwiecień 201014 l Połącz jakoś ze sobą pojedyncze elementy gąsienic. Poza tym tak jak napisał TooL666PL trochę te ręce nie pasują. Zrób jakieś "robotowe" z siłownikami, kabelkami itp.
Napisano 27 Kwiecień 201014 l Hmm jak byś dołączył na forum tydzień temu to bym zrozumiał skilla tej pracy, ale tak to po co wystawiasz takie gnioty w finished? ;/
Napisano 27 Kwiecień 201014 l o ile rączki można byłoby przepchnąć jeszcze (moim zdaniem lepiej wyglądałyby jako hm...nie wiem jak to sie dokładnie nazywa ale chodzi mi o taki wąż prysznicowy, taki składający się z pierścieni) to mnie nie podoba się płaski korpus i mało solidne łączenie pomiedzy korpusem a gąskami, sprawia wrażenie jakby robot miał sie w każdej chwili gibnąć do przodu albo do tyłu. Nie żebyś kopiował rozwiązanie bo nie o to chodzi, ale popatrz jak to jest rozwiązane w filmie "krótkie spięcie" chodzi o proporcje "zawiasu" który trzyma konstrukcję do wielkości tułowia. Pozatym jakieś tekstury jednak by sie przydały. EDIT: za carlosss`em, rzeczywiście lepiej siedziałby ten robot w WIP jednak...nawet nie zwróciłem uwagi, sory
Napisano 27 Kwiecień 201014 l Autor O sorki wielkie - z Mozilla moja jest cos nie tak bo pokazuje tylko dwa. Ale juz powinno byc dobrze bo faktycznie w exploerer jest ich duzo wiecej. Fakt faktem ze na renderze nie widac elementu ktory podtrzymuje elementu "kolorowego" z bialym". Pomiedzy "taśmami" sa emementy laczace jak dobrze sie przyjrzec to mozna dostrzec po trzy na tasme. Moze i rece nie pasuja.
Napisano 28 Kwiecień 201014 l Sam koncept nieco kuleje (według mnie całe ręce powinny mieć zdecydowanie bardziej geometryczne kształty), ale samo wykonanie na + :)