madin Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Witam! czy jest jakiś sposób na podłączenie wielu komputerów do jednego monitora i sprawne przechodzenie między nimi? Głownie chodzi o to aby można na nich dać render sieciowy, i nie wiem czy będę musiał za każdym razem przepinać kabel, czy są jakieś przejściówki czy jakieś inne bajery :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizleyd Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 zdalny pulpit i wszystko co się pod tym hasłem kryje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakusek Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 naprzyklad takie cuś :) http://www.allegro.pl/item1004737185_zestaw_przelacznik_na_2komp_kvm_2x_kabel_bstok.html albo cos bardziej skomplikowanego, na wiecej kompow i z obsluga DVI http://www.allegro.pl/item1018508376_przelacznik_kvm_4_kompy_obsluga_dvi_audio_2_1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Niektore moniotry maja 2 (lub wiecej) wejscia i przycisk do przelanczania. Zdalny pulpit tez sie dobrze sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 mam dwa KVMy moge Ci jeden wysłać z kablami, bo nie jest mi potrzebny. ten moge odstapic: http://www.allegro.pl/item1004737185_zestaw_przelacznik_na_2komp_kvm_2x_kabel_bstok.html ale jak szukasz naprawde fajnego rozwiązania to polecam KVMy Aten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madin Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2010 tylko nie wiem czy jest sens kupować takie coś za 800zł, jak te kompy są mniej warte 1,5 ghz procesor podkręcony do 2, karta graficzna też za bardzo się nie nadaje, tylko na jednym mam geforce 2 gts. mam dużo takich starych komputerów , z 5-10 bym znalazł i raczej pokombinuje z tym zdalnym sterowaniem, tylko ktoś by może podesłał jakiś tutorial bo pamiętam że kiedyś próbowałem coś takiego zrobić, ale nic z tego nie wychodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 są kvmy na np. 8stanowisk i nie kosztuja 800pln, to kwestia moze 100pln. TO bardzo prosta elektronika wiec na forum elektronicznym dosrtalbys pewnie opis jak przerobic 2w1 na 5w1 w trzech punktach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathieu Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 Ja osobiście nie mam dobrego doświadczenia z tanimi KVMami, strasznie zakłócają obraz. Jak już to porządny ale to wtedy drogie jest strasznie niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi