Napisano 2 Maj 201015 l Witam ponownie, rzadko pisze ,ale z tym to sie muszę juz zapytać. Nie bic czasem jesli to jest banalne :) Ale chodzi mi o zmiane pewnych parametrów np. w omni dla wszystkich obiektów jednocześnie czyli zmieniam jasność omni w jednym a chciałbym, aby w każdym była ta zmiana odwzorowana. Jest coś takiego w maxie 2009? :) Pozdrawiam
Napisano 2 Maj 201015 l Jest coś takiego opcja instance ,przy kopiowaniu z shiftem są do wyboru trzy opcje copy,instance ,reference działa to napewno na obiektach i swiatłach,czasami używam pozdro Edytowane 2 Maj 201015 l przez sebx
Napisano 2 Maj 201015 l Autor Nie nie chodzi mi o to ze mam już kilkanaście obiektów. I chciałbym w nich za jednym zamachem zmienić pewien parametr
Napisano 2 Maj 201015 l Autor no mam 50 obiektów typu omni i tam jest parametr "multiplier" i chciałbym go zmienić w każdym z tych 50 ale za jednym zamachem
Napisano 3 Maj 201015 l Autor Dziękuje, szkoda ze nie ma wszystkich parametrów np. "near attenuation".:)
Napisano 3 Maj 201015 l for obj in lights do ( if type!=omni do continue obj.useNearAtten=true obj.nearAttenStart=1.0 obj.nearAttenEnd=10.0 ) reszte parametrow masz w dokumentacji maxscript
Napisano 4 Maj 201015 l Autor Dziękuje za pomoc , a jak się ma do zwykłych obiektów np. plane? Jak nie poradzę sobie ze scriptem to się przypomnę:)