Morgan815 Napisano 8 Maj 2010 Napisano 8 Maj 2010 Pragnę wszystkich serdecznie powitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum. Jestem początkujący w dziedzinie grafiki 3D, ale bardzo chciałbym zacząć się tym zajmować. Mój program to 3dsMax 2010. Mam do was pytanie: Otóż po dodaniu modyfikatora MeshSmooth, o ile dobrze wiem zwiększa się liczba poligonów. Jednak jeśli chcę zaznaczyć pojedyncze poligony (wybierając narzędzie z zakładki Edit Poly) jest to niemożliwe, ponieważ przy pojedynczym kliknięciu zaznacza mi się większa ilość poligonów - tyle co jeden "kwadrat" na siatce (po dodaniu wygładzenie gęstość siatki się nie zwiększa). Wiem, że to śmieszne pytanie nawet jak dla początkującego, ale proszę o wyrozumiałość ;) Drugie pytanie: jak zwiększyć ilość poligonów bez używania np. wygładzenia?
XaoC Napisano 8 Maj 2010 Napisano 8 Maj 2010 Jeśli dobrze pamiętam, bo dawno z meshsmootha nie korzystalem, to musisz sobie obiekt złożyc razem, tzn skleić wraz z modyfikatorem w jedno. Czyli prawym i collapse to... A jak zwiększyć ilość polygonów bez efektu wygładzania? Hm... ręcznie? Cut, Slice
Morgan815 Napisano 8 Maj 2010 Autor Napisano 8 Maj 2010 O, wielkie dzięki, właśnie o to mi chodziło ;)
Rekomendowane odpowiedzi