Napisano 10 Maj 201014 l Cześć, Czy macie jakiś sprawdzony sposób na redukcję liczby polygonów w modelu? Pracuję na prostokątnych polygonach. Zastanawiałem się nad "decimation Zbrush" ale on robi trójkąty. Pozdrawiam Jacynt
Napisano 10 Maj 201014 l Modyfikator Optimize redukuje robiąc niezłe zamieszanie. Był jeszcze jeden modyf. od tego, niestety nie pamiętam jak się zwał. Jeśli nie to, ręcznie usuwaj krawędzie z ctrl+backspace. Pozdrawiam
Napisano 10 Maj 201014 l Autor obiekt ma teraz ok 100k poly. Zanim ruszę z ręcznym kasowaniem i rozbiję póki co w miarę symetryczny i równomiernie rozłożony mesh szukama jakiegoś automatycznego narzędzia. wieczorem sprawdzę "reduction tool" w modo. Czy ktoś korzystał z reduction tool w xsi? słyszałem, że tez jest niezły.
Napisano 10 Maj 201014 l Jest taki tool Polygon Cruncher, jest tez plugin do maxa laczacy go z tymze narzedziem. Naprawde swietnie dziala. Polecam
Napisano 11 Maj 201014 l Autor Z 3d coat chwilę powalczyłem, ale znów nie udało mi się zachęcić do aplikacji. Dzięki tjviking sprawdzę ten plugin. p.s. chyba ruszyło się coś na Twojej stronie? ciekawie to wygląda.