JohnZi Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 Dzieki za mily odzew, wrzucilem do pierwszego postu jeszcze jeden raczej ostatni render - ujecie z tyłu. Na bazie tego renderu postanowilem pokazac kolejne czynnosci podczas postprodukcji. Mysle, ze sam obrazek zastapi obszerny opis, jednak jesli ktos mialby jakies pytania - pytac smialo. Moze jescze cos o oswietleniu. Jak wspominalem wyjsciowa scena byla ta z evo, jednak wszystko praktycznie uleglo zmianom. Tym razem postawilem na Hdri +vray sun, dla uzyskania wyrazistych cieni. Jednak poczatkowe proby dawali bardzo mocne przepalenia, wiec konieczne bylo wywazenie intensywnosci samego swiatla jak i mapy hdri plus do tego zabawa z Collor mappingien ustawionym na Reinhard, gdzie mozna bylo kontrolowac jako takie przepalenia:) Wszystko w tle bylo modelowane, nie zastapilem tego zdjeciami, poniewaz moze i w stillach byloby to wystarzcające rozwiązanie, jednak w animacji niekoniecznie (Dzwig mozna fajnie szybko zanimowac i juz wrazenie odbioru bedzie ciekawsze:) Tutaj jeszcze pare screenów z viewporta: No i krótki making of: http://img532.imageshack.us/img532/8766/corvettemakingof.jpg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Dzięki za uchylenie kulis produkcji ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 te ryski na lakierze mnie normalnie rozwaliły 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 26 Luty 2011 Autor Share Napisano 26 Luty 2011 Ostatnio mialem okazje przerenderowania glownego ujecia w wiekszej rozdzielczosci na potrzeby druku. Troszke doszlifowalem render, dodalem pare elementow oraz zmienilem troszke postprodukcje, mam nadzieje ze na lepsze. Obraz docelowo byl liczony do rozdzialki 5120:2880. Hires - http://img546.imageshack.us/img546/1849/corvettec1hires.jpg Update rowniez w pierwszym poscie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 john - papier scierny 2000 na mokro i lakier lustro. wprawny lakiernik tez jak ma dobra dysze jest wstanie prawie lustro pomalowac. wiadomo ze z fabryki wyjezdza baranek, choc nie wiem jak to jest w przypadku aut z wyzszej pulki z najdrozszym lakierem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 JohnZi: Genialne, jaką mapką robiłeś bump? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deex Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 Coś wspaniałego, piękne auto, super tło. Bardzo mi się podoba, kocham takie auta. Ode mnie ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi