Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie dość, że stronka jest maciupeńka, to większość jej zajmują niepotrzebne bajery, błyski i menu. Do tego muzyka na stronie... Nie wiem czy to ma umilić wizytę i czy komukolwiek umila, ale mnie tylko irytuje. Podobnie inne efekty dźwiękowe... i data z godziną. To taki zapełniacz, który wrzucało się kiedyś na stronki na informatyce. Lepsze strony masz w samym portfolio, ale też chyba dawno wykonywane.

Ta kula robiąca za tło pod tekst nie porywa :D No i meritum. To po co się czyjeś portfolio odwiedza - prace autora - to nawet nie jedna czwarta strony. To chyba nie tak powinno wyglądać :)

Tyle ode mnie :) Powodzenia!

Napisano

Ja się podpiszę pod tym, co prrrszalony już napisał. Z tą muzyką/dźwiękami na stronach to jest tak: większość osób słucha sobie najczęściej radia - czy to klasycznego czy internetowego, własnej muzyki z komputra na głośnikach czy słuchawkach surfując po necie (a jeśli nie słucha, to zazwyczaj z pełną premedytacja, bo nie ma ochoty słuchać). Teraz wyobraź sobie, że słuchasz sobie swojego ulubionego numeru, który na domiar złego jest relatywnie cicho i nagle przywala Ci na słuchawkach jakaś muzyka ze strony. "Zdenerwowanie" gwarantowanie (u mnie odruchem Pawłowa jest - cokolwiek by się na tej stronie nie znajdowało, natychmiastowe jej zamknięcie). To samo dotyczy wszelakich dźwięków, można sobie jakieś "beepy" i "clicki" poustawiać, ale najlepiej maksymalnie subtelne i stonowane jeśli już muszą się znaleźć.

Co do samej strony proponował bym Ci nasmarowanie jakiegoś layout'u od zera - zupełnie innego i nowego. Poszukaj po sieci jakiejś inspiracji (www.webcreme.com, www.webdesign-inspiration.com, web.vivee.info - jest na prawdę masa różnych stron) i spróbuj zrobić coś w aktualnych trendach. Nie mówię o 'zżynaniu', ale ogólnym rozeznaniu się w trendach i 'wykrystalizowaniu' jakiegoś konkretnego pomysłu.

Napisano

N Twoim etapie rozwoju najlepiej skupic sie na pokazaniu zleceniodawcy ze potrafisz robic proste, czytelne strony. I tak powinna wyglądać Twoja własna.