gutek Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 hej mam Radeona 9200 128ddr i mam problem: po załączeniu jakiejś gry i nie tylko tekstury mi dziwnie \"latają\" po ekranie zamiast być na swoim miejscu:/ nic nie widze i moge tylko na wyczucie np sie poruszać:/ znalazłęm na to dość nietypowy sposób: przed załączeniem komputera poruszam kartą grafiki w porcie:/ załączam komp. i jest ok, ale kiedy załącze gre to po jakimś czasie mi sie zawiesza albo resetuje:/ (nie cały czas, ale prawie zawsze) sterowniki ściągnąłem i nic to nie pomogło:/ nie wiecie dlaczego tak się dzieje??
dirty Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 ja bym stawil na jakies fizyczne uszkodzenie karty... zobacz tu, moze cos podobnego masz: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9316 edit: czekaj, wiesza ci sie tylko na jednej grze czy w ogole po jakims czasie pracy z kompem??
gutek Napisano 9 Maj 2004 Autor Napisano 9 Maj 2004 po jakimś czasie pracy z kompem ale nie zawsze, teraz np mi działa ok
dirty Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 ...ew. cos z portem agp wez karte i idz do kumpla, podlacz, zobacz. skoluj sobie inna karte, podlacz do siebie. powinno wyjsc co jest padniete. jak nie to bedziemy dalej myslec. pzdr
gutek Napisano 9 Maj 2004 Autor Napisano 9 Maj 2004 na innej karcie (poprzedniej którą miałem) wszystko ok:/ a ten Radeon to niedawno kupiony:/ chyba nie zepsułby się tak prędko nie? to mówisz dirty że to byłby port agp? najbardziej na to bym stawiał bo komputer mam już od 3,5 roku i płyty głownej nie zmieniałem. MOże zaczyna szwankować?
dirty Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 nie no, jak na starej karcie jest wszystko ok to agp jest zdrowe raczej... wez jeszcze tego radka do jakiegos znajomego i tam sprawdz. i jak u niego bedzie padac to raczej wszystko wiadomo...
sikham Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 jak masz taką starą płyte to bym update biosu jeszcze zrobił :)
MeG Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 moze zle chlodzenie ( przy starym radku 7500 kiedys wysiadl mi wentylatorek ; nie zauwazylam tego i gralam / maxowalam dalej problemy byly podobne jakie ty miales czyli moze cos z chlodzeniem ??? proponuje kate w innym kompie przetestowac najpierw sproboj zrobic update driverow i ewentuylnie chipa z mainbordu ... moze cos pomoze to :? jak masz gwarancje to wymien poprostu kiedys milam mainboard ktory doslownie w ciagu miesiaca zezar 4 karty graficzne .. gra np leciala leciala nagle zaczela sie wieszac i sie zacinac potem nie widzialm juz nic ... port agp byl skopany heh mijmy nadziej ze u ciebie nie bedzie az tak zle i wyszystko do normy wroci
gutek Napisano 12 Maj 2004 Autor Napisano 12 Maj 2004 jak narazie wszystko jest ok (obym nie wykrakał:D), więc może to poprostu była źle dociśnięta ta grafa nie?
SansSerif Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 to moze ja przykrec zanim ci caly komp nie pojdzie z dymem?
dirty Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 czlowieku, to moze pierwsze wypadaloby sprawdzic tak elementarne sprawy jak (nie)docisnieta karta.... gimme a break...
SansSerif Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 no i nie ciskaj jej paluchami w czasie pracy kompa bo bedziesz latac razem z teksturami hyhy.
gutek Napisano 13 Maj 2004 Autor Napisano 13 Maj 2004 dirty dociskałem ją kilkanaście razy, sprawdzałęm wszystko dokłądnie wiec wiesz.... aksdn no korciło mnie żeby jąpodczas pracy komp docisnąć ale jednak nie dociskałęm:D
Rekomendowane odpowiedzi